"I den bedste af alle verdener ville jeg gerne have en arbejdstidsaftale, der sikrede min forberedelsestid. Men det er nok lidt utopisk i de her år. Men som minimum vil jeg gerne have det, man har på folkeskoleområdet", lød det fra lærer på den private Bagsværd Kostskole Anders Thorsen i december. Nu er målet om en arbejdstidsaftale meget tæt på.
Foto: Anders Thorsen
Lærere på statslig overenskomst har også sagt ja
Lærerne på statslige overenskomst har - ligesom de kommunalt ansatte - anbefalet et ja til OK21. Først når det fælles forhandlingsudvalg CFU har godkendt resultatet, er OK21 vedtaget og Lov 409 dermed endelig dømt ude.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
73 procent af DLF-medlemmer, som arbejder på en statslig overenskomst har anbefalet et ja til overenskomsten. 27 procent et nej. 41,7 procent af dem har stemt.
Afstemningen om den statslige overenskomst er vejledende, da det er forretningsudvalget i Lærernes Centralorganisation (LC), som på baggrund af de vejledende afstemninger beslutter om man kan godkende overenskomstforliget eller ej, fortæller formand for både LC og DLF Gordon Ørskov Madsen.
Lærer på kostskole: »Jeg vil også have en arbejdstidsaftale«
"Hovedstyrelsen har på baggrund af den vejledende afstemning givet os mandat til at godkende det statslige aftaleresultat. Og det har man også gjort i Uddannelsesforbundet og Frie Skolers Lærerforening. Dermed så går vi til CFU fra LC's side og tilkendegiver, at vi vil godkende aftaleresultatet. Men det er det samlede forhandlingsfællesskab, der godkender forhandlingsresultatet. Det er først, når de har godkendt, at vi har en ny overenskomst", forklarer Gordon Ørskov Madsen,.
På kommunernes område var der en særskilt afstemning om lærernes arbejdstidsaftale sidste år. Eferfølgende har Lærernes Centralorganisation forhandlet med Medarbejder- og Kompetencestyrelsen som arbejdsgiverforhandler på statens område, for at lande en arbejdstidsaftale for lærere, som arbejder på det statslige område. Det er er blandt andre underviserne på sosu-skolerne, friskolelærerne, lærere på private gymnasiers grundskoler, frie fagskoler og lærere på Dansk Røde Kors' asylafdelinger. Omkring 1.200 af DLF's medlemmer arbejder på en statslig overenskomst.
"Arbejdstidsaftalen er modsat på det regionale og kommunale område en del af OK21-resultatet. Og derfor stemmer vi også om den nye arbejdstidsaftale på statens område. Når vi er helt i mål, og der ligger en godkendelse fra CFU som der forhåbentlig gør på onsdag, så er lov 409 forsvundet for jordens overflade", siger Gordon Ørskov Madsen.
Markant ja til lærernes overenskomst