Lærere: Vi er slet ikke klar til Aula
I uge 43 går Aula i luften i langt de fleste kommuner. I sidste uge havde otte kommuner har meldt ud, at de vil udskyde opstarten. Folkeskolen.dk har talt med tre lærere fra flere steder i landet. Fælles for dem er, at de ikke føler sig klar til at håndtere Aula efter efterårsferien.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Det er et skidt tidspunkt, når det kommer midt i et skoleår"
Steen Madsen (50) lærer på mellemtrinnet på Lemtorpskolen i Lemvig. Kredsstyrelsesmedlem i Vestjysk Lærerforening.
"Vi tager hul på det i uge 43. Vi er ikke så langt endnu. Det er et begrænset antal gange, jeg har været på Aula. Jeg kender det lige til husbehov. Vi har haft en infoaften, hvor vi arbejdede med det op til sommerferien. Siden da har vi ikke arbejdet med det. I hvert fald ikke noget med møder eller kurser - det er kun det, vi selv har gået og rodet med. Det er fint nok, at der kommer noget nyt. Men jeg har kun lige nået at oprette mig.
Jeg synes, det er et skidt tidspunkt, når det kommer midt i et skoleår. Der er klasselog, elevplaner og ugeplaner, der skal flyttes over. Og så skal tingene bare virke, når det kommer. I forbindelse med sommerferien ville det have været meget lettere. Kollegerne taler også mest om, at tidspunktet er malplaceret. Vores snakke handler ikke om, om det er godt eller mere brugbart end Intra. Det handler mest af alt om, at tidspunktet er forkert.
Jeg stråler ikke af begejstring. Spørgsmålet er, hvornår jeg har tid til at sætte mig ind i det, og hvem, der skal gøre, hvad. Jeg tror, alle lærere har begrænset tid til at implementere ting".
It-vejlederne før Aula-dag: Her er udfordringerne
"Jeg vil ikke bruge mit NemId på arbejdet"
Pernille List Kristensen (33) lærer i udskolingen på Højmarkskolen i Holsted, Vejen Kommune. Kredsstyrelsesmedlem i Vejen Lærerkreds - kandidat til DLF's hovedstyrelse.
"Jeg har overhovedet ikke brugt Aula. Jeg har lige hentet appen, og jeg kan se, at man skal logge ind med NemId. Det synes jeg ikke er særlig smart. NemId er en personlig ting. Jeg vil ikke bruge NemId på mit arbejde. Jeg har hørt, at man kun skal bruge det første gang, og så skal man ikke bruge det mere.
Ingen lærer kan tvinges til at bruge sit eget NemID i Aula
Spørgsmålet er om vi kan få lidt længere tid, før vi skal bruge det, eller om vi får at vide, at vi skal logge ind med NemId. Hvis vi får at vide, at vi kan vente, til de har udviklet en anden løsning, så kan vi håbe på, at platformen til den tid er blevet bedre. Vi har hørt så meget om, at den ikke er klar endnu.
Vi har ikke direkte fået noget at vide fra vores ledelse, så derfor er vi stadig meget afventende.
Vores it-mand har været inde og kigge i Aula. Han siger, at det ikke er klar til det, som vi skal bruge det til. Han siger, at det ligner mere en Facebook-måde at kommunikere på. Det er ærgerligt. Det er en kæmpeudfordring, når Aula ikke taler sammen med KMD i forhold til elevfravær og skolekarakterer - det er noget, vi bruger rigtig meget. Men det er noget, som skolen skal tilkøbe. Det samme gælder 'Puls', hvor vi registrerer vores arbejdstid. Vi kan bruge Puls via Intra nu, men jeg ved ikke, om det spiller sammen med Aula.
Lige nu går vi ind på skolens hjemmeside og så går vi ind på Intra. Det gør forældre også. Jeg ved faktisk ikke, om man skal have app'en, for at komme ind på Aula. Jeg afventer, hvilken melding min ledelse kommer med".
"Det er lavet mere for forældrenes skyld, end for lærernes"
Hanne Wiegandt (60) lærer i udskolingen på Engelsborgskole i Lyngby- Taarbæk. Kredsstyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk Lærerforening.
"Jeg er ikke så langt, som jeg kunne tænke mig at være. Vi har fået mails om, hvordan vi skal flytte vores materialer, men har ikke haft hands on. Vi prøvede det i ugen, inden børnene mødte efter sommerferien, samt en kortere fælles gennemgang inden sommerferien.