»Det at vi har en genkendelig arbejdstid, gør, at vi har fået en mere rolig implementering af skolereformen«, siger formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov.
Foto: Ballerup Kommune
Kredsformand: Politikerne lytter til os
Lærerne i Ballerup har i årevis kæmpet for ordentlige rammer for arbejdstiden. Nu har de fået rammer, der skaber plads til udvikling af skolen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
»Når man skal lave skoleudvikling, er det afgørende, at man har en løbende dialog og er enige om rammerne for arbejdet«.
Det siger formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov.
Han sætter stor pris på, at Ballerup Kommune har indgået en toårig overgangsaftale med Ballerup Lærerforening, en aftale, som definerer rammerne for lærernes arbejdstid på en måde, som til en vis grad ligner den, de arbejdede under sidste skoleår.
»Det betyder meget for energien blandt lærerne, at parterne samarbejder og hele tiden finder løsninger på de udfordringer, der opstår. Vi har langt hen ad vejen fået adskilt arbejdstid og skolereform«, siger Morten Refskov.
Borgmester: Skolerne skal hae ro tiil reformen
»Det er et stort plus, at man ikke bringer fortolkninger og uenigheder ud på den enkelte skole. Det er taget i en forhandling mellem parterne. Det giver overskud på skolen til undervisning af eleverne«.
Morten Refskov understreger, at skolereformen i Ballerup som i andre kommuner er underfinansieret.
»Vi har ikke via arbejdstidsaftalen kunnet gøre noget ved, at skolereformen er underfinansieret, men vi har gjort vores for at kompensere for det. Det har været en stor del af vores motivation. Vi har mange sideløbende projekter og er også i gang med en ny skolestruktur: Men det at vi har en genkendelig arbejdstid, gør, at vi har fået en mere rolig implementering af skolereformen. Der er stadig udfordringer - men sammenlignet med andre kommuner er det foregået mere roligt i Ballerup«.
Kredsformanden håber, at tilliden mellem kommune og kreds fortsætter.
»Vi har haft mange bokserier gennem tiden. Netop derfor tror jeg, vi har et fælles ønske om at videreføre et tillidsfuldt samarbejde. Vi tror på, at vi finder de bedste og mest vedvarende løsninger, hvis vi er fælles om det. Folkeskolen har brug for stabilitet og kontinuitet. Det er svært at sikre, hvis man hele tiden skal slås om rammerne«.