Af de seks nej-kredse er fire placeret i hovedstadsområdet.
70 lærerkredse med ja-flertal - og seks med nej-flertal
To tredjedele stemte ja ved urafstemningen om den nye centrale arbejdstidsaftale for lærerne. Men i seks af Lærerforeningens lokalkredse stemte et flertal nej til aftalen. Se, hvordan stemmefordelingen blev hos dig.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
I går stemte et flertal på 67,2 procent ja til den nye centrale arbejdstidsaftale, der giver dødsstødet til Lov 409.
Lærerne siger ja til ny arbejdstidsaftale
I langt de fleste af landets lokale lærerkredse stemte flertallet af lærerne ja til aftalen, men i seks lærerkredse var der flere nej- end ja-stemmer.
Det drejer sig om lærerne i Egedal Lærerkreds, Lyngby-Taarbæk Lærerforening, Vallensbæk Lærerkreds, Albertslund Lærerkreds, Esbjerg Lærerkreds og Varde Lærerkreds.
Den største andel af nej-stemmer blev blandt lærerne, der arbejder i Egedal Kommune. Her stemte 77,6 procent af lærerne nej til aftalen.
Flest lærere stemte ja til aftalen i Fjordkredsen, der omfatter lærerne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her stemte 88 procent af lærerne ja til aftalen. Næststørste ja er at finde blandt Amagerkredsens lærere, der organiserer lærerne i Dragør og Tårnby Kommune.
Lærerne på Bornholm, i Lejre og i Gentofte Kommune står for henholdsvis det tredje-, fjerde- og femtestørste ja til aftalen.
Ingen nej-kredse ved OK18
Ved urafstemningen til overenskomstsresultatet i 2018, der blandt andet lancerede Ny-Start-samarbejdet med KL og arbejdstidskommissionen, var der et ja-flertal i alle Danmarks Lærerforenings lokale kredse.
Kredsformand frygter forringet lokalaftale efter ja