Innovationsminister Sophie Løhde slår nu fast, at lønrammen på 8,1 procent ligger fast.

Løhde: "Rammen er lukket og låst nu"

Innovationsminister Sophie Løhde slår nu fast, at lønspørgsmålet er afklaret, og at det er inden for rammen på 8,1 procent, at "de løsninger man eventuelt skal finde herudover" skal finansieres.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Rammen er lukket og låst nu".

Så klar er beskeden fra statens topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde, der netop er ankommet til Forligsinstitutionen for at fortsætte forhandlingerne på det statslige område.

"Det betyder også, at de løsninger man eventuelt skal finde herudover, de skal finansieres inden for en ramme på 8,1 procent", forklarer hun.

Sophie Løhde er ganske begejstret for det delforlig, der i nat blev indgået på det regionale område:

"Det glæder mig meget, at det lykkes at indgå et delforlig på det regionale område. Det er rigtig positivt, først og fremmest fordi det er en rigtig god aftale for de offentligt ansatte, men også fordi vi som arbejdsgivere har en forpligtelse til at indgå aftaler de steder, det er muligt, også for dermed at mindske en eventuel konflikt mest muligt", siger hun.

Ifølge ministeren har arbejdsgiversiden givet sig "fuldt og helt" på lønområdet. Lønmodtagerorganisationerne har krævet en lønstigning på 8,17 procent.

"Med aftalen fra i nat er vi enige om en lønramme på 8,1 procent. Det er en ramme der ligger en procent over det private forlig fra sidste år. Vi har som arbejdsgiver givet os fuldt og helt på lønspørgsmålet", siger Sophie Løhde. Ifølge hende svarer den lønstigning til 41.500 kroner ekstra om året for en gennemsnitlig statsansat.