For første gang i mange år sov Birgitte Baktoft længe i morges på en 1. maj i stedet for at drikke morgenkaffe hos Socialdemokraterne og synge arbejdersange
Foto: Stig Nielsen
Så forlod den sidste fra DLF-toppen Socialdemokraterne
Sidste år sad der seks medlemmer af Socialdemokratiet i DLF's hovedstyrelse. De sidder alle sammen i hovedstyrelsen endnu, men i løbet af det seneste halve år har de én for én meldt sig ud af partiet. I denne uge har den sidste, Birgitte Baktoft, afleveret sin udmeldelse og flirter med Forenede Demokrater.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Endnu en DLF'er melder sig ud af Socialdemokraterne
Det er første gang i mange år, at Birgitte Baktoft sover længe den 1. maj. Den dag plejer at starte med morgenmøde med kaffe og arbejdersange i partilokalerne i Roskilde:
"Det bliver lidt underligt at undvære det fællesskab. Men jeg går til 1. maj på Stændertorvet alligevel - det er jo ikke partiets arrangement", siger hun og fortæller, at hun flirter lidt med græsrodsbevægelsen Forenede Demokrater, som under lærerlockouten dukkede frem på stoer den ledige censtrum-venstrebane, hun ser mellem Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. (se link til højre)
Birgitte Baktoft har haft den indstilling, at eftersom hun stadig er socialdemokrat i sjælen, så ville hun hellere blive i partiet og kæmpe, selvom hun oplevede, at partiets ledelse bevægede sig væk fra de socialdemokratiske værdier. Men indgrebet i lærerkonflikten forleden slog hovedet på sømmet. Ikke fordi en regering ikke må gribe ind i en konflikt, men:
"Da statsministeren bagefter gik ud og fortalte alle, at man har taget hensyn til lærerne. Det kan jeg altså ikke være med til", siger Birgitte Baktoft.
Men det er ikke kun på lærerområdet, at hun oplever, at partitoppen har flyttet sig langt væk fra partiets værdier om tillid, tolerance og solidaritet og hen i retning af noget nyliberalisme.
"Og da statsministeren kom ud efter krisemødet og sagde, at krisen bare var en mediebegienhed, og den interne dialog måske kunne være bedre, og så sagde, "men det er mig, der bestemmer". Der diskvalificerede hun sig selv som leder, mener jeg", siger Birgitte Baktoft.
"Viljen til at lytte er erstattet af en 'vi alene vide bedst'-holdning", skriver hun i sin udmeldelse.
"Den 'stålsathed', hvormed regeringen udfører de teknokratiske embedsmænds politik, er beskæmmende. Det kan godt være at de liberalt skolede embedsmænd anser det for "nødvendig politik" - jeg forventede, at Socialdemokraterne ville føre den rigtige politik. På den baggrund kaster jeg håndklædet i ringen".
Birgitte Baktofts mand, konsulent i Danmarks Lærerforening Hans Henrik Olsen, har i øvrigt også forladt partiet og dermed sin plads på kandidatlisten til byrådsvalget i Roskilde til efteråret.
Niels Christian Sauer fra DLF's hovedstyrelse afleverede sin udmeldelse i torsdags umiddelbart efter, at regeringen havde besluttet indgrebet i lærerkonflikten. Regitze Flannov besluttede efter lange overvejelser at melde sig ud i februar, mens Greta Jørgensen, Niels Munkholm og Kenneth Nielsen afleverede deres udmeldelser i december på grund af sammenblandingen af folkeskolereform og overenskomstforhandlinger.
Hovedstyrelses-medlem i DLF har meldt sig ud af Socialdemokraterne
Læs mere
Forenede Demokrater på Facebook