"Det er ikke et regeringsindgreb. Det er et regeringsovergreb. Jeg synes simpelthen, at alt, hvad vi har prøvet at fremføre er blevet tilsidesat", lyder Anders Bondos reaktion på regeringens lovforslag om lærernes arbejdstid.
Foto: Klaus Holsting
Bondo: Vi er blevet kørt over
"Vi har fået et lovindgreb, der i uhørt grad tilgodeser KL's ønsker", lyder kommentaren fra formanden for Lærerforeningen, Anders Bondo Christensen. "Lærerne er blevet kørt over af parløbet mellem regeringen og KL".
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Folkeskolen er havnet i en meget vanskelig situation", mener Anders Bondo. "Vi står nu over for en større reform af skolen, som er kommet meget skidt fra start. Men jeg vil godt understrege, at vi fortsat vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at vores medlemmer har mulighed for at levere undervisning af høj kvalitet. Og vi vil arbejde for, at reformen af folkeskoleloven baseres på forskning og viden", lover han, efter at regeringen i dag har meldt ud, at den vil gennemføre et lovindgreb, som fjerner lærernes arbejdstidsaftale.
Thorning: Et indgreb er nødvendigt
"Vinde freden"
Efter at DLF er kommet med adskillige kompromisforslag, og regeringen alligevel har valgt hovedageligt at tilgodese KL's ønsker, står regeringen og KL med et særligt ansvar for fremtidens folkeskole:
"Nu står vi i en situation, hvor KL ensidigt er blevet tilgodeset. Det giver KL og regeringen et særligt ansvar for at 'vinde freden' og få tingene til at fungere i folkeskolen nu, hvor konflikten er overstået", siger Anders Bondo i en pressemeddelelse og fremhæver, at det store sammenhold og engagement, han har oplevet blandt lærerne i den forløbne periode, har styrket sammenholdet i Danmarks Lærerforening.
KL ser tidsler i lovforslag
"Lærerne har vist deres professionelle engagement og vilje til at levere den gode undervisning. Vi skal nu til at få hverdagen til at fungere, så vi kan skabe de bedst mulige rammer for undervisningen. Her har kommuner og skoleledere selvfølgelig et særligt ansvar, men jeg vil opfordre alle parter omkring skolen til at gøre deres yderste for at sikre folkeskolens fremtid".
Bondo: Regeringsovergreb
(Opdateret 25-04-2013 16:05)
Lærere: Det her vil ødelægge arbejdsmiljøet fuldstændigt
"Det er ikke et regeringsindgreb. Det er et regeringsovergreb. Jeg synes simpelthen, at alt, hvad vi har prøvet at fremføre er blevet tilsidesat", sagde Anders Bondo til et pressemøde her til eftermiddag. På spørgsmålet om, hvorvidt Danmarks Lærerforening havde tabt kampen svarede han; "Skolen står som taber. For jeg tror simpelthen ikke den her aftale er god for skolen. Men jeg er sikker på, at de engagerede kreative lærere - som selv om de er forbitrede over forløbet, har fået et sammenhold, som vil være en styrke for Danmarks Lærerforening. Men den her kamp har vi tabt". Bondo: Aldersreduktionen er solgt for billigt Anders Bondo lagde på pressemødet vægt på, at aldersreduktionen er en god ordning, som lærerne er rigtig glade for. Han forstår ikke, at aldersreduktionen lige præcis skal udløse 300 millioner kroner til lønstigninger til lærerne. "For gymnasielærerne alene udløser den 110 millioner kroner. Så har vi 60- 70.000 undervisere, der også skal af med deres aldersreduktion, der udløser det 300 millioner. Der er ingen sammenhæng i de tal. Det burde være betydeligt højere beløb", siger Anders Bondo. Han håber, at Folketinget besinder sig og ikke ændrer ordningen. "Vi har brug for ordninger, der sikrer, at vi kan leve op til de forventninger, som regeringen og folke-tinget har med en stadig højere tilbagetrækningsalder. Derfor synes jeg det er et helt forkert signal at sende. Der er ingen - hverken unge eller gamle lærere, der ønsker det her". Lærerne skal genopfinde begejstringen Bondos råd til lærerne der skal på møde på arbejde på mandag var klart:
"Lærerne skal prøve at genopfinde deres begejstring", siger Anders Bondo. "Mistænkeliggørelsen af deres indsats og lockouten har virkelig været grænseoverskridende for mange. Det vi skal bruge vores sammenhold til nu er at få løftet alle med, så de kan komme i gang nu".
Kredsformænd satser på lokale aftaler