Overgangsordningen skal sikre, at alle ansøgere får mulighed for at komme til optagelsessamtale, siger uddannelsesminister Morten Østergaard

Kvote 2-ansøgere til læreruddannelsen kan nu søge helt til 15. maj

Med nye skærpede adgangskrav til læreruddannelsen, skulle flere søge via kvote 2. Men de sidste dage op til fristen viste tværtimod færre ansøgere. Det har nu fået ministeriet til at udskyde fristen med to måneder.

Publiceret

Regler for udvidedeansøgningsfrist

-       Ansøgere med under 7,0 isnit eller som endnu ikke har afsluttet den adgangsgivende eksamen,som søger inden den 15. maj, bliver kaldt til optagelsessamtaleligesom ansøgere, der allerede har søgt.

-       Ansøgere, som til sommeralligevel får et snit over 7, ryger automatisk over i kvote1-bunken.

-       Man skal fortsat søgeoptagelse digitalt via optagelse.dk.

-       Udenlandske ansøgere elleransøgere uden adgangsgivende eksamen, som skal kompetencevurderesindividuelt, kan også søge frem til 15. maj.

-       Ansøgere, der har over 7,0i karaktergennemsnit, kan fortsat søge via kvote 1 frem til 5. juli2013.

 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man har under 7,0 i gennemsnit og gerne vil være lærer, så skal man søge gennem kvote 2. Det var konsekvensen af de skærpede optagelseskrav i den nye læreruddannelse, som træder i kraft til sommer. Professionshøjskoler og ministerium har kørt oplysningskampagner for at gøre ansøgere opmærksom på, at langt flere nu skulle søge via kvote 2 - fx skulle alle 3.g'ere, som ikke kunne være sikre på et højere gennemsnit, bare for en sikkerheds skyld søge allerede nu.

Om kampagnen ikke har virket, eller det er lærernes mildest talt turbulente virkelighed, der har spillet ind, vides ikke, men da de foreløbige ansøgertal i onsdags blev sammenlignet med sidste års, viste de færre ansøgere.

Udsigt til færre kvote 2-ansøgere

Problemer med det tekniske system gjorde, at man i første omgang udskød fristen til mandag for kvote 2-ansøgere på alle uddannelser.

Kvote 2-fristen forlænges til mandag

Fristen udskudt

Men her til morgen lyder det så fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, at fristen for læreruddannelserne udskydes helt til 15. maj. Årsagen er ifølge pressemeddelelsen, at det er første år, de nye adgangskraft gælder.

"Med den ny læreruddannelse hæver vi forventningerne til morgendagens lærere og tilbyder dem til gengæld et mere intensivt studie, der én til én matcher behovet i en endnu bedre folkeskole. Det er derfor også afgørende, at så mange unge som muligt har øje for den nye læreruddannelse", lyder det fra uddannelsesminister Morten Østergaard

 

En overgangsordning kun i år

Ministeriet har sammen med professionshøjskolerne udarbejdet en overgangsordning, hvor ansøgere, der har et lavere gennemsnit end 7, og derfor skal til optagelsessamtale for at komme ind på læreruddannelsen, har to måneder ekstra at søge i.

 

"Vi skal sikre, at de mest motiverede og mest egnede kommer ind på uddannelsen. Jeg er glad for, at vi sammen med professionshøjskolerne har fået tilrettelagt en overgangsordning, der sikrer, at alle ansøgere får mulighed for at komme til optagelsessamtale", siger Morten Østergaard.