”Alle lærere skal føle sig frie og trygge i deres undervisning, og det har Folketinget en forpligtelse til at sikre", siger Nick Hækkerup.
Foto: Steen Brogaard
Efter flertal imod sig: Regeringen indkalder til forhandlinger om ytringsfrihed og selvcensur
Emner som Muhammedkrisen og lærernes tryghed fortjener ”en grundigere og bredere behandling” end de borgerlige partiers beslutningsforslag, lyder det fra regeringen, der indkalder til forhandlinger i begyndelsen af det nye år.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
For en uge siden opnåede blå blok sammen med SF et flertal uden om regeringen for et beslutningsforslag om at lave undervisningsmateriale om Muhammedkrisen.
Beslutningsforslaget indeholder også et ønske om at opdatere skolernes sikkerhedsberedskabsplaner for at øge lærernes sikkerhed.
Nu vil regeringen også være med til at diskutere lærernes ytringsfrihed og selvcensur i en bredere kontekst end alene Muhammedkrisen.
Borgerlige: Lærerne skal have den nødvendige beskyttelse for at undervise i Muhammed-krisen
I en pressemeddelelse fra Justitsministeriet lyder det, at regeringen mener, at emnet fortjener "en grundigere og bredere behandling end den beslutningsforslaget indeholder".
Og derfor vil justitsminister Nick Hækkerup (S) indkalde til forhandlinger om ytringsfrihed og selvcensur i begyndelsen af det nye år.
"Regeringen er helt enig med SF i, at det er uacceptabelt, hvis der gennem vold og trusler skabes selvcensur og censur i skolen, uanset om det skyldes eksempelvis Muhammedkrisen og dens primærkilder, Holocaust, LGBT+ spørgsmål, kvinders ligestilling eller seksuel frigørelse", siger Nick Hækkerup.
"Alle lærere skal føle sig frie og trygge i deres undervisning, og det har Folketinget en forpligtelse til at sikre. Jeg vil derfor nu indkalde Folketingets partier til forhandlinger om ytringsfrihed og selvcensur i begyndelsen af det nye år", siger han videre.
Borgerlige: Lærerne skal have den nødvendige beskyttelse for at undervise i Muhammed-krisen
I pressemeddelelsen lyder det også, at regeringen mener, at Muhammedkrisen er "en væsentlig begivenhed i dansk historie" og derfor bør den være "en naturlig del" undervisningen.