Overenskomstforhandlingerne i KL-Huset i København er ikke forbi. Næste skridt er forhandlingerne for lærerområdet særskilt, og først når de er på plads, skal lærerne stemme om overenskomsten.

OK21: Nu går lærernes særskilte forhandlinger i gang

Med morgenens forlig er de generelle lønstigninger for lærerne på plads. Men der er også afsat en halv procent af lønsummen til de enkelte organisationers forhandlinger.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Topforhandler om OK21-resultat: Reallønnen stiger

En sikring af reallønnen var det højest prioriterede overenskomstkrav, da Lærerforeningens kongres i september vedtog lærernes krav til OK21. Men eftersom lærernes realløn ser ud til at være godt og vel sikret med det generelle overenskomstforlig, behøver Gordon Ørskov Madsen ikke bruge hele den pose penge, der er på bordet ved de specielle lærerforhandlinger, på løn, når han mødes med KL's forhandlere til næste etape af OK21-forhandlingerne senere i dag.

"En halv procent til de specielle forhandlinger er det højeste, vi har haft siden 2008", fremhæver Gordon Ørskov Madsen.

"Vi regner med at bruge størsteparten på løn, som gavner alle, men der kan også blive noget til andre forbedringer".

Når også de specielle forhandlinger er faldet på plads, skal det samlede kommunale forlig til urafstemning blandt medlemmerne.

OK21 gør lønforskellen mellem fri- og folkeskolelærere større