H. C. Ørsteds liv som tegneserie

"Ørsted – han satte strøm til verden" hedder en ny tegneserie, som udkommer 22. juni i anledning af 200-året for hans revolutionerende opdagelse. Her beskrives Ørsteds liv og opdagelser, Napoleons Paris og Ørsteds møde med flere af datidens forfattere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er Ingo Milton og Sussi Bech, der har tegnet den grafiske novelle, og de har samarbejdet med Jens Olaf Pepke Pedersen, der er seniorforsker ved DTU Space Institut for Rumforskning. Også videnskabshistorikeren professor Kenneth L. Caneva fra University of North Carolina har bidraget til tegneserien. Han har beskæftiget sig med Ørsted i flere årtier og har kendskab til Ørsteds besøg på Nationalinstituttet i Paris sammen med datidens fremmeste forskere.

Forlaget Eudor har også lagt en række små videoer på deres youtube-kanal. Her fortæller Jens Olaf Pepke Pedersen om, hvordan Ørsted åbnede et nyt forskningsfelt, da han forbandt magnetisme og elektricitet. Ingo Milton fortæller, hvordan de har fået historiske detaljer med i bogen, og Sussi Bech har studeret herremoden fra dengang og lært noget om halsbind og kniplingsborter til mænd.

På forhånd har der været så stor interesse fra både butikker, skoler og private, at forlaget nu har bestilt andet oplag inden udgivelsesdatoen på mandag.