Dilemmaet er, at det også handler om børn og børns sikkerhed, siger borgmester i Greve Pernille Beckmann.

Politisk tavshed om Johnny Pedersen

Centrale politikere i Greve Kommune ønsker ikke at forholde sig til håndteringen af sagen med Johnny Pedersen, der blev uretmæssigt bortvist og fyret. »Det er en kedelig sag«, siger borgmester Pernille Beckmann..

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Trods den uberettigede bortvisning og af­skedigelse af lærer Johnny Pedersen, der blev uskyldigt anklaget for overgreb mod piger i skolen, lyder der hverken undskyldninger eller beklagelser fra rådhuset i Greve til den mangeårige lærer. Hverken formand Claus Jensen (Venstre) eller næstformand Bjarke Abel (Socialdemokratiet) fra kommunens skole- og børneudvalg ønsker at kommentere sagen, som de kun kender perifert.

»Jeg kommer aldrig til at arbejde med børn igen« 

»Jeg ved godt, at der var en sag, men jeg kender den ikke i detaljer, for den stammer fra før, jeg blev formand. Jeg kan godt forstå, at du synes, at den kalder på en kommentar, men jeg kender ikke sagen godt nok«, siger udvalgsformand Claus Jensen.

Borgmester Pernille Beckmann (Venstre) understreger, at hun ikke kan kommentere den konkrete sag, da det er en personsag.

Arbejdsgiverens ansvar

»Det er en kedelig sag - på mange punkter. Det bliver hurtigt en balancegang at kunne kommentere på en personsag, derfor ønsker jeg ikke at kommentere på den konkrete sag. Økonomiudvalget har været orienteret undervejs, men jeg vil ikke kommentere yderligere på det ud over at sige, at dilemmaet er, at det også handler om børn og børns sikkerhed. Jeg tror, at alle er klar over, at den her sag har to sider«, siger borgmesteren.

Utrygge lærere ønsker retningslinjer

Men kan I lære noget, i forhold til hvordan denne sag er blevet håndteret?

 »Uagtet hvilke sager vi har i kommunen, så lærer man selvfølgelig altid af det - på flere fronter«.

De politiske reaktioner kommer ikke bag på formanden for Greve Lærerforening, Tina Beck-Nilsson.

»De vil i virkeligheden ikke rigtigt erkende deres ansvar som arbejdsgivere«, konstaterer hun.

»Siden Johnny-sagen kom frem, har jeg forsøgt at få retningslinjer for, hvordan man som medarbejder bliver behandlet, hvis man bliver beskyldt for noget - så man ikke bare bliver smidt ud med badevandet, som Johnny blev efter 30 års tro tjeneste«, siger Tina Beck-Nilsson og kalder det »ærgerligt«, at kommunen ikke vil tage ansvar for, hvordan den som arbejdsgiver agerer i forhold til ansatte:

»Vi er jo rent faktisk uskyldige, indtil det modsatte er bevist«.