Alle 150 elever på skolen Det 10. Element skal have fingrene i maden i løbet af de næste tre måneder.

Smuk mad skal gøre elever sundere

På 10. klasses skolen "Det 10. Element" i Albertslund spiser halvdelen af eleverne ikke morgenmad, og en tredjedel spiser fastfood til frokost. Det har fået skolen til at sætte gang i et projekt om sundhed og madens æstetik.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I tre måneder skal 150 10. klasses-elever i Albertslund beskæftige sig med mad fra jord til bord. Det sker i samarbejde med Nordisk Brødhus på Nørrebro i København.

"Vores mål er, at alle 150 elever får en ny oplevelse af mad. På trods af adskillige kampagner og oplysning om, hvor vigtigt det for eksempel er at spise morgenmad, så er der stadig rigtig mange elever, der ikke gør det. Med det her projekt vil vi ikke stå med løftet pegefinger, men i stedet give dem muligheden for selv at reflektere over, hvorfor maden er så vigtig", fortæller lederen af projektet, Tine Arnoldi, der også er lærer på "Det 10. Element".

Over de næste tre måneder er der planlagt otte arrangementer ud af huset, hvor eleverne blandt andet skal bage brød på Nordisk Brødhus, besøge en landmand og bygge et hønsehus. Alt sammen munder ud i, at eleverne i maj måned skal etablere et folkekøkken, hvor alle skolens elever bidrager til at bespise 250 mennesker.

"Projektet skal kulminere i det her folkekøkken, hvor så mange elever som muligt skal have hænderne nede i maden. Når vi en gang evaluerer projektet, håber vi selvfølgelig, at vi kan se en effekt i forhold til, hvordan eleverne tænker om deres mad", siger projektleder og lærer Tine Arnoldi.