Audience-salen i Falconér Centret var fyldt med ti grupper, og på etagen ovenover sad der lige så mange

Kongressen på gruppearbejde

Regeringen er løbet tør for skolepolitiske ideer, så nu har DLF mulighed for indflydelse, lød optakten

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For første gang nogensinde arbejdede de delegerede og tilhørerne i grupper under kongressen. Emnerne var fællesskab og faglighed, kultur og demokrati, globalisering og læringsmiljø - eller under ét Fremtidens Skole med de punkter, DLF har stillet op.

»Regeringen er løbet tør for skolepolitiske ideer, så det er nu, DLF har mulighed for indflydelse«, sagde Dorte Lange, formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg, som optakt til gruppearbejdet, der varede halvanden time, mens kongressen var suspenderet.

Audience-salen i Falconér Centret var fyldt med ti grupper, og på etagen ovenover sad der lige så mange. Flere udtrykte tilfredshed med at få lejlighed til at diskutere i grupper.

»Klassen er ikke blot et fysisk fællesskab, men også et værdifællesskab«, understregede én. Andre pointerede vigtigheden af klassemødet og trivslen.

»Man skal have en fornemmelse af, at man har ansvar for mere end sig selv«, mente en anden. Sang og motion hver dag styrker fællesskabet, lød et forslag.

Fagligheden skal integreres i fællesskabet, sagde flere, og en delegeret mente, at fællesskabet indimellem har svære vilkår på grund af rummeligheden.

Hvordan bliver man egentlig verdensborger, diskuterede en gruppe og var enige om vigtigheden af, at både de boglige og de mindre boglige elever bliver verdensborgere.

»Vi skal diskutere etik, moral og filosofi med eleverne. Læreren er nøglen - eleverne vil møde ægte voksne, der kan motivere dem«, understregede en delegeret, mens flere nikkede.

Gruppearbejdet blev ikke samlet op, men hovedstyrelsen tager ideer og udsagn med i den videre diskussion. |