Skolelederforeningen 

Skolelederforeningen skal vælge ny formand på foreningens repræsentantskabsmøde den 30. oktober

Claus Hjortdal stopper som formand

Efter 10 år på posten som formand for skolelederne har Claus Hjortdal meddelt, at han ikke genopstiller, når der til oktober er valg til formandsposterne i Skolelederforeningen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Til oktober er det slut med Claus Hjortdal i spidsen for skolelederne. Efter 10 år som formand for Skolelederforeningen har han valgt ikke at genopstille til formandsposten.

Dermed skal der vælges ny skolelederformand på foreningens repræsentantskabsmøde den 30. oktober.

Det skriver Skolelederforeningen i en pressemeddelelse. 

"Jeg synes, at tidspunktet er kommet. Foreningen står et godt sted. Vi har et dygtigt og velfungerende sekretariat. Vores lokalforeninger står stærkt, og der er et godt samarbejde med hovedforeningen", siger Claus Hjortdal.

I pressemeddelelsen udtaler han, at folkeskolen står et godt sted, men at der fortsat er store temaer i spil. Og det har også haft indflydelse på Claus Hjortdals beslutning, siger han. 

"Der er mange forandringer i støbeskeen, og flere af dem kræver nye kræfter, der har et længere perspektiv, end jeg har. Og jeg synes, at jeg med oprejst pande kan sige, at jeg har fyldt pladsen ud", siger Claus Hjortdal.

Sekretariatschef i Skolelederforeningen Hanne Bak Lumholt siger, at Claus Hjortdal har været "en stærk formand, der har sat tydelige aftryk på den skolepolitiske dagsorden", og at han har lagt vægt på "at være konstruktiv og løsningsorienteret i samarbejdet med både landspolitikere og de andre aktører på skoleområdet".

"Det er en tilgang, som vi i sekretariatet håber at kunne fortsætte med en ny formand ved roret efter valget", lyder det fra sekretariatschefen.

Skolelederforeningen oplyser ikke i pressemeddelelsen, om der pt er nogle kandidater, der har meldt sig til formandsposten.