Trivsel

Trivselsindsats udbredes til mere end 200 skoler

Indsatsen ”Basal – sammen om trivsel” har vist positive resultater for udskolingseleverne på 49 skoler. Derfor udvides projektet nu til at omfatte mere end 200 skoler og over 16.000 elever.

Offentliggjort Sidst opdateret

Trivselsindsatsen ”Basal – sammen om trivsel” har foreløbigt vist positive resultater for udskolingselever på de 49 skoler, hvor indsatsen har kørt. Derfor udbredes den nu til over 200 skoler og mere end 16.000 elever. 

Det skriver den almennyttige forening Komiteen for Sundhedsoplysning i en pressemeddelelse.

Viceskoleleder på Langebjergskolen i Humlebæk Malte von Sehested er en af dem, som har hæftet sig ved den positive virkning:

”Basal giver elever og lærere et fælles sprog. Eleverne får konkrete trivselsredskaber, som de har brug for nu og her, og som de med sikkerhed vil få brug for videre ind i voksenlivet. Det har været særdeles positivt at høre, hvordan klasserne arbejder med fx problemløsning, kommunikation og andre redskaber, der støtter dem i at gøre noget af dét, som de gerne vil, men ikke rigtig kan få taget hul på”, udtaler han i pressemeddelelsen.

Indsatsen er udviklet som et klasseforløb med øvelser og redskaber og har til formål at hjælpe elever i 7.-10. klasse med at håndtere udfordringer i forhold til venskaber, præstationer, perfekthedskultur, usikkerhed og bekymringer både i og uden for skoletiden.

”Basal – samme om trivsel” er støttet af Ole Kirks Fond, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden.