Arbejdsmiljø
Odense bruger knap to millioner på Agedrup-rapport og fratrædelsesaftale
Mens Deloitte-rapport kostede 550.000 kroner, får fratrådt skoleleder 1,3 millioner med sig. Kommunen betaler.
Opdateret kl. 12.41: Det fremgik tidligere af artiklens overskrift, at de to millioner blandt andet var gået til "gyldent håndtryk". Odense Kommune har sidenhen kontaktet redaktionen og oplyst, at det ikke er korrekt.
"Børn- og Ungeforvaltningen oplyser, at der er indgået en gensidig fratrædelsesaftale på gældende kontraktvilkår. Det betyder, at parterne var enige om, at samarbejdet skulle ophøre. En sådan aftale kan med andre ord ikke komme i stand alene på den ene parts foranledning", lyder det i henvendelsen til redaktionen.
Odense Kommune kommer til at bruge mindst 1,8 millioner kroner i forbindelse med en sag om problemer på Agedrup Skole.
Tirsdag skriver TV 2 Fyn, at kommunen har betalt 550.000 kroner for en rapport fra konsulentvirksomheden Deloitte, som landede for nylig.
Rapporten blev bestilt i marts efter et bekymringsbrev fra omkring 100 forældre til børn på skolen.
Brevet berettede om episoder, hvor elever havde udvist grænseoverskridende adfærd over for andre elever.
Deloitte konkluderede blandt andet, at samarbejdet mellem personale og ledelse på Agedrup Skole er udfordret, og at det har været tilfældet i en længere periode.
Torsdag i sidste uge meddelte Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, at daværende skoleleder på skolen Christian Gantzhorn Hovendal ville fratræde.
Torsdag var der blevet indgået en gensidig fratrædelsesaftale med Christian Gantzhorn Hovendal, lød det. Han havde sidste arbejdsdag fredag.
Med sig får han 18 måneders fuld løn. Det svarer til et samlet beløb på 1,3 millioner kroner, skriver TV 2 Fyn.
Men det gyldne håndtryk har vakt undren. For på blandt andet Facebook og skoleplatformen Aula omtalte skolelederen beslutningen om at stoppe som "helt og holdent min beslutning".
Så hvordan kan man både selv sige op og indgå en gensidig fratrædelsesaftale - og samtidig få 18 måneders løn?
Det spørger blandt andre byrådsmedlem Tommy Hummelmose (K) om. Til TV 2 Fyn siger han, at man ikke både kan sige op og få en fratrædelsesgodtgørelse.
"Hvis det er hans egen beslutning, så har han jo sagt op. Og det står jo alle frit for", siger han til Ritzau og tilføjer:
"Men det er en bizar situation, at man siger op og så får 18 måneders løn. Så hvad er rigtigt?"
Tirsdag har TV 2 Fyn talt med Christian Gantzhorn Hovendal. Han præciserer, at der er tale om en gensidig fratrædelsesaftale.
"En gensidig aftale består af to parter. Det betyder, at en part skal tage initiativet, og det var mig i første omgang", siger han til mediet.
Tommy Hummelmose undrer sig dog stadig.
"Hvad mener han med, at han har taget initiativ til at indgå en gensidig aftale? Det står hen i det uvisse, hvad der er op og ned. Har der været noget kammerateri henover?"
"Jeg ved det ikke, og vi får det givetvis aldrig at vide. Men jeg synes, det er et bizart forløb", siger han.
/ritzau/