PD-projekt

Hvordan udvikler vi skolen?

Katrine Støve Skydsgaard er indstillet til Lærerprofession.dk for sit diplomprojekt om hvordan der arbejdes blandt ledelse og kolleger for at realisere den ønskede udvikling på skolen. 

Lektor på læreruddannelsen ved Københavns Professionshøjskole Britta Vejen har indstillet Katrine Støve Skydsgaard til Lærerprofession.dk for hendes diplomprojekt med begrundelsen:

"Jeg indstiller Katrine Støve Skydsgaards projekt til prisen hos Lærerprofession.dk af flere grunde:

Det beskriver og forholder sig til en kompleks og yderst genkendelig praksis som vejleder i en lokal udviklingsproces, og giver os billeder fra det landskab, der opstår mellem kolleger og ledelse i skoleudviklingsprocesser. 

Projektet kobler et metodisk velfunderet og elegant undersøgelsesdesign med relevant teori, bestående af praksisbaseret skoleudvikling og narrativ organisationsudvikling. Endelig er projektet et eksempel på udøvelse af ”praktisk skoleudviklingskompetence", idet den studerende eksemplarisk anvender projektets analyse og handleperspektiver til at kvalificere det lokale, igangværende skoleudviklingsprojekt."

Katrine undersøger i sit projekt, hvilke fortællinger der dominerer og guider vejlederne i deres handlerum, når de i praksis samarbejder med ledelsen omkring realisering af skoleudviklingsprojekter. Med afsæt i dette, undersøges der også, hvilke forudsætninger for skoleudvikling der er fremtrædende i skolens aktuelle praksis.

Projektet kan hentes her:

Forudsætninger for skoleudvikling på en folkeskole i Københavnsområdet

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.