Arbejdet er gjort

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forstår man at finde de rette links, kan nettet spare en for megen kostbar forberedelsestid - hvor lang tid brugte man ikke tidligere med næsen begravet i Kraks og køreplaner, når udflugter og lejrskoler skulle planlægges? Nu er det et par indtastninger på 'Rejseplanen', og den færdige rute kommer frem. På samme måde er der meget ofte nogen, der har gjort forarbejdet og kørt ruten igennem, når det drejer sig om undervisningsforløb. Den kendteste og mest omfattende samling til links til undervisningsbrug er vel www.infoguide.dk

En af hverdagens helte, når der gælder om at dele ud af sit arbejde, er Niels Kofoed, der på sin hjemmeside www.tyskopgaver.dk kvit og frit stiller alle sine opgaver til rådighed, og man skal ikke lade sig snyde af titlen, siden har meget andet at byde på end tyskopgaver, for eksempel kurser i internet, skemaer til årsplanlægning og links til andre relevante sider. Et prisværdigt arbejde. Kunne vi alle blive bedre til at dele vores viden på denne måde.

På siden http://home3.inet.tele.dk/j¡larsen/page3.htm, hvor matematiklærere kan hente hjælp til forberedelsen, er idéen netop, at man giver et undervisningsforløb til samlingen, hver gang man henter et. På den måde vil der komme flere og flere gode idéer til alles bedste. Der er ideer til forskellige klassetrin og mulighed for at debattere.

Selv om eleverne ikke kan engelsk i første klasse, kan de med lidt lærerhjælp godt bruge engelske sider til matematik: www.edbydesign.com/btcount.html

Lidt bidrag til engelskundervisningen finder man på siden http://uk.cambridge.org/elt/reference/activity.htm, hvor der er øvelser til både ordforråd og stavning.

Sløjdlæreren kan finde hjælp og undervisningsforløb, når det drejer sig om både temaer og materialer, på siden www.sloejd-kbh.dk

Og selv når det gælder planlægning af legetimer eller lejrskoleaktiviteter, er der hjælp at hente på nettet. Det Frivillige Drenge- og Pige-Forbund (FDF) har på sin hjemmeside www.fdf.dk en legedatabase med cirka 900 lege med grundige beskrivelser og mulighed for at søge på for eksempel 'tonselege' eller 'tillidslege'. Det anslås, at der er lege nok til 320 timers leg, og det skal nok passe.