Blækket var dårligt tørt på dagens kompromisaftale om de nationale test, før Jakob Sølvhøj bad ministeren forklare sig i et åbent samråd.

Enhedslisten kalder i samråd: Hvorfor skal en femtedel udsættes for test, hvis resultater man ikke tror på?

Enhedslistens undervisningsordfører Jakob Sølvhøj har kaldt undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd, så hun kan redegøre for, hvordan man sende en femtedel af folkeskolens elever igennem nogle test, hvis resultater man åbenlyst ikke stoler på.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nødløsning: Nationale test bliver frivillige for de fleste skoler 

Blækket var dårligt tørt på dagens kompromisaftale om de nationale test, før Jakob Sølvhøj bad ministeren forklare sig i et åbent samråd.

"Jeg vil bede hende redegøre for, hvorfor hver femte elev fortsat skal udsættes for nogle test, som man åbenlyst erkendeer, at man ikke kan stole på. Også set i lyset af, at man har så ringe tillid til resultaterne, at forældrene ikke skal have den - det sætter handlingen i relief, at det skal ske uden at komme til forældrenes kundskab", siger Jakob Sølvhøj til folkeskolen.dk

For ham virker det også helt skævt, at forligskredsen har aftalt, at de eksterende test skal gennemføres for alle elever allerede næste år, blot med nogle mindre justeringer. Så han vil også spørge ministeren, hvordan man har kunnet nå til den konklusion.

Vil have testene helt sat i bero

Svaret kunne jo meget vel være, at det var fordi man skulle opnå et flertal?

"Det kunne det meget vel, men så vil jeg i hvert fald benytte lejligheden til at høre hendes opfattelse af sagen", siger han og tilføjer:

"Hvis nogen skulle være i tvivl, så vi gerne, at man satte testene helt i bero og så samlede alle relevante parter og tog sig ordentlig tid til at finde ud af, hvad man vil sætte i stedet ud fra, hvad både lærere, forældre og elever har brug for".

"Måske kunne vi endda opnå noget, som selv Enhedslisten kunne gå ind for, for det er absolut ikke sådan, at vi ikke mener, skal skal arbejde med test og evalueringer i folkeskolen. Selvfølgelig skal man det, men de her test er uanvendelige".

Qvortrup: Venstreorienterede burde gå ind for test