Ekstra uddannelse til ernæring og sundhedsstuderende
De ernæring og sundhedsstuderende, der går på sidste studieår og har udsigt til arbejdsløshed, får med finansloven mulighed for at få en forlængelse af uddannelsen. Det sker for at skabe bedre jobmuligheder.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Regeringen og Dansk Folkeparti har som led i Finanslov 2010 aftalt at gøre en ekstraordinær indsats for kommende dimittender på uddannelser, hvor der er udsigt til arbejdsløshed, og hvor der ikke umiddelbart er relevante efteruddannelsesmuligheder.
Der skal indføres et særligt forløb til studerende på sidste år af uddannelserne. Forløbet skal udvide de studerendes kompetencer på nye områder. Det er den studerende, der skal søge om deltagelse i det særlige forløb, og det skal ske inden uddannelsen afsluttes. Forløbet vil typisk vare et halvt år og de studerende får mulighed for at søge om SU under forløbet, oplyser Undervisningsministeriet.
"Jeg er glad for, at det ikke kun er universitetsuddannede, der får en hjælpende hånd, men også faglærte og studerende på professionshøjskoler, erhvervsakademier og ingeniørhøjskoler, det vil sige lærere, sygeplejersker, pædagoger, diplomingeniør med mere", siger undervisningsminister Bertel Haarder.
Der skal handles hurtigt
Uddannelsesleder på Mertropol Ernæring og sundhed Cecilie Svejstrup er i gang med at se på, hvordan de studerende på Metropol kan få gavn af det nye tilbud. Hun mener, at forløbet kan blive en mulighed for studerende på linjerne human ernæring og ernæring og fysisk aktivitet.
"Vi skal give dem muligheden, inden de dimmenterer. Derfor skal vi være rigtig hurtige", siger hun.
I øjeblikket er man på Metropol ved at få afklaret, hvor de studerende skal tage det ekstra forløb.
"Vi skal finde ud af, om de studerende skal ud og hente uddannelse andre steder, og vi så skal udbyde uddannelse for studerende andre steder fra. Eller hvordan det egentlig skal forstås", siger Cecilie Svejstrup.
Regeringen har afsat 20 millioner kroner i 2010 til uddannelsesudgifter til de særlige forløb. Derudover kommer 17 millioner kroner til forsørgelse til de studerende. Initiativet træder i kraft den 1. februar 2010 og løber i ét år.