Mindeord

Mindeord for en pioner

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er ufatteligt, at Anette Bech-Hansen (tidl. Poulsen) ikke er her mere, og en stor sorg har ramt familien og mange andre.

Undertegnede har været så heldige, at Anette kom til Engskolen i København sidst i 80'erne, og hun fik tidligt en efteruddannelse vedrørende undervisning af tosprogede elever (det hed det dengang) og blev en af pionererne på området. Hun engagerede sig dybt i faget dansk som andetsprog, som ikke mange havde indsigt i. På den tid skulle der kæmpes hårdt for de tosprogede elever, idet det viste sig, at mange blev henvist til specialundervisning på grund af manglende sprogfærdigheder og ikke på grund af indlæringsvanskeligheder. Anette lavede en undersøgelse, som verificerede dette, og resultatet blev kendt i medierne. Senere blev ledelsen kaldt til borgmesteren for yderligere dokumentation – han blev rystet, og der kom ændringer omkring visitation.

Vi har meget at takke Anette for, og hun var en meget dygtig og professionel lærer, der havde et supergodt forhold til kolleger, forældre og ikke mindst elever.

Anette og undertegnede Annette blev involveret i et EU-projekt, der handlede om etniske minoriteter, og dette projekt bragte os flere gange til London og endvidere til Bruxelles og Luxemburg. Vi fik spændende samtaler i den store kreds, og vi fik sjove og absurde oplevelser omkring indkvartering og spisning.

Ulykkeligvis blev Anette syg, og det blev en lang og krævende tid for hende, men hun var sej og kampdygtig og kom igennem den svære tid. Der kom efterfølgende en lang periode, hvor Anette arbejdede i flexjob – stadig med stort engagement og stor arbejdsglæde.

Anette var en af stjernerne på Engskolen, og hun var i alle sammenhænge et ordentligt menneske – varm, vidende og humoristisk og afholdt af alle.

Æret være Anettes minde.

På Engskolens vegne

Susanne Brinkø og Annette Sylvest