Sådan kan det se ud, når lektiehjælpen er i gang. Lektiehjælper Ronen (øverst) og eleven Younes kan via webcam, microfon, tekst og tegninger kommunikere sammen om lektiernes indhold.

Elever føler sig styrket af online lektiehjælp

Hele 94 procent af de elever, der får lektiehjælp gennem Lektier Online-projektet, føler, de har nemmere ved at forstå lektieopgaverne og bedre kan følge med i undervisningen. Det viser ny undersøgelse blandt over 100 daglige brugere af lektier-online.dk.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fem gange om ugen sidder frivillige lektiehjælpere klar i Aarhus og København for at hjælpe skoleelever, som har brugt for lidt ekstra hjælp med lektierne. Det hele foregår via computer, så elever i hele landet kan være med.

Ring og få hjælp til dine lektier

Hver uge får omkring 250 forskellige elever op til 45 minutters individuel lektiehjælp, og mere end 8000 skoleelever har en brugerprofil på lektier-online.dk

Elever fra udsatte boligområder får lektiehjælp via webkamera

Projektet styres fra Statsbiblioteket i Aarhus, og her er projektleder Anne Vest Hansen begejstret for resultatet af spørgeskemaundersøgelsen.

"Vi havde et mål om, at hvis 75 procent af eleverne skulle opleve, at de havde gavn af projektet, så var vi kommet langt. At det så viser sig, at hele 94 procent af brugerne oplever, at de har gavn af lektiehjælpen, og at de bedre kan følge med i undervisningen - ja det er vi selvfølgeligt ekstra glade for - ikke mindst på elevernes vegne. Samtidig viser det, at der er store perspektiver i denne form for lektiehjælp," siger hun.

Lektiehjælpen er populær

Projektet skal på sigt nå endnu flere Lektier Online er et projekt der særligt er målrettet unge med anden etnisk baggrund, samt unge i udsatte boligområder. Men projektet har potentiale til at nå langt flere, mener Anne Vest Hansen.

"Vi har vist, at vi kan få fat i målgruppen, og vores primære fokus vil frem til 2014 fortsat være på unge med anden etnisk baggrund og unge i udsatte boligområder. Men samtidig skal man huske på, at der er unge alle steder som har brug for lektiehjælp, og derfor håber vi meget på, at projektet vil fortsætte også efter 2014".

Digital lektiehjælp til udsatte unge vokser sig større

Lektier Online er sat i verden af Kulturstyrelsen, Ministeriet for Børn og Undervisning og Statsbiblioteket. Projektet er overvejende finansieret af satspuljemidler.