Anmeldelse

Død og begravet

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tag ud på Frilandsmuseet i Sorgenfri og se teaterforestillingen "Død og begravet". Og gør endelig brug af undervisningsmaterialet fra museets hjemmeside. Det er rigtig godt.

Fakta:

Titel: Død og begravet

Pris: 169 kroner

Sider: 143 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Tøkk

Undervisningsmaterialet henvender sig til børn i 5.-9. klasse og handler om dødens forskellige ansigter, der favner både den voldsomme død og det stille savn. Det kan printes ud og fylder ti velskrevne sider med illustrationer, og bag­est er der henvisninger til Funebariet og til Assistens Kirkegård, der også er oplagte udflugtsmål med skoleklasser på alle trin. Og husk, at man på ingen måde skal være bange for at tage de yngste elever med.

Sammen med undervisningsmaterialet er der udgivet en novellesamling med seks noveller og teksten til Frilandsmuseets teaterforestilling, som bygger på en novelle af Kåre Bluitgen med titlen "Den navnkundige". De øvrige seks meget velskrevne noveller i antologien "Død og begravet" udgør tilsammen en kulturhistorisk rejse igennem det sidste halve årtusindes danmarkshistorie fortalt ud fra et barns synsvinkel, og for at få alle elever med er der også en novelle, skrevet af Adil Erdem, som omhandler en begravelse hos en tyrkisk indvandrerfamilie. Ellers er der fortællinger om at sid­de og våge ved en døende, om det at være en del af en familie hos en bøddel, om døden på hospi­talet, om døden hos de fattige, om en stormflod med dødsofre og om nutidens koste-hvad-det-vil-ønske om berømmelse. Novellerne er ikke specielt svære at læse, men egner sig nok bedst til klassesamtaler i de ældste klasser i samar­bejde mellem dansk, historie og kristendomskundskab.