Sammenklip af restefrokost tilberedt af 8.-klasser på Stavnsholtskolen i Farum.
Furesø-elever roder i skraldespande i undervisningen
Eleverne fra seks 8.-klasser i Furesø Kommune laver i øjeblikket restemad, roder i skraldespande og lægger planer sammen med lokale supermarkeder. Det sker som led i et projekt om madspild, som på grund af omstændighederne er blevet til et fjernundervisningsforløb.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Og det fungerer, siger lærer Alireza Gorgin i en pressemeddelelse:
"Det giver færre forstyrrelser og større frihed for eleverne til at disponere tiden. Hele klassen har arbejdet koncentreret og taget ansvar - og nogle af dem var faktisk også på om aftenen for at følge op på deres aftaler med folk uden for skolen".
Forløbet Unge stopper madspild i Furesø rummer både procentregning og viden om forskningen i CO2-aftryk og er udviklet af Demokratiskolen og Concitos Klimaambassade i samarbejde med Den grønne omstilling og skolernes makerspace Fremtidsværkstedet i Furesø Kommune.