Mette With Hagensen fra Skole og Forældre vil have en løsning uden konflikt.
Forældre og elever: Find en løsning
Hverken forældrene eller eleverne er tilfredse med udsigten til lockout, de opfordrer KL og DLF om at finde en løsning uden konflikt.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
I dag klokken 13 varslede KL lockout af lærerne fra den 1. april. Bestemt ikke en melding, der huer elevernes og forældrenes organisationer.
"Vi beklager rigtigt meget, hvis det ender med en konflikt. Det er ikke godt for børnene, og det er ikke godt for skolen", siger formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen til folkeskolen.dk.
Derfor håber hun ikke, at KL og DLF har opgivet at finde en løsning.
"Min opfordring er, at selvom det er svært, skal de to parter mødes igen og forsøge at finde en løsning. De kan for eksempel bruge tiden indtil datoen, hvor lockouten er varslet til at forhandle. Jeg anerkender, at det er svært, og jeg anerkender, at de to parter er langt fra hinanden, men begge parter skal forsøge at finde en løsning, der skal to til konflikt", siger Mette With Hagensen.
KL: Altomfattende lockout
Går primært udover eleverne Elevorganisationen Danske Skoleelever er bestemt heller ikke interesserede i konflikt.
"Hvis en lockout bliver en realitet, er det primært eleverne, det går ud over. Og det er ikke fair, for er der nogen, der ikke har en rolle i den her konflikt, så er det eleverne", siger Vera Rosenbeck.
DLF til lærerne: Fortsæt det lokale informations-arbejde
Hun fortæller, at eleverne blandt andet er usikre på, om en lockout får konsekvenser for sommerens afgangsprøver.
"Vi er ikke eksperter i forhandlinger, så vi overlader til KL og DLF at finde ud af, hvordan det skal løses, men der skal findes en løsning", siger Vera Rosenbeck.