man ikke ønsker at give os noget som helst svar på det, vi spørger om", sagde Anders Bondo Christensen, da han som formand for Lærernes Centralorganisation på repræsentantskabsmødet

Bondo mangler svar fra ansvarlige politikere

Efter breve til to regeringer og tre beskæftigelsesministre har formand for Lærernes Centralorganisation og DLF Anders Bondo Christensen stadig ikke fået svar på, hvordan pengene, der ved tidligere overenskomster er brugt på arbejdstidsforbedringer, indgår i den nye arbejdstidslov.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De udarbejdede svar bliver tydeligvis ikke anderledes, uanset hvem der er minister, og hvilken regerings­konstellation den pågældende repræsenterer. Jeg må derfor konstatere, at man ikke ønsker at give os noget som helst svar på det, vi spørger om", sagde Anders Bondo, da han i dag åbnede Lærernes Centralorganisations ordinære repræsentantskabsmøde.

Beskæftigelsesminister: Lærerne er kompenseret efter lovindgreb

Lærernes Centralorganisation forhandler blandt andet lærernes overenskomst overfor arbejdsgiverne.

Anders Bondo mener, at det er rimeligt at forvente et svar, når lærerne gennem tiden har brugt midler på at forbedre arbejdsforholdene.

"Det er overenskomstmidler, som kunne have været anvendt til ganske almindelige lønforhøjelser. Det er svært at forestille sig et Folketing, der ville være ligeså villige til at gennemføre et indgreb, som satte en enkelt lønmodtagergruppe ned i løn - og scorede gevinsten", lød det fra Anders Bondo.

Han glædede sig over, at også International Labour Organization (ILO) har påpeget betænkeligheder ved lovindgrebet, men sagde, at der også var flere, der mener, det er tid til at lægge lovindgrebet bag sig og komme videre. Det er Anders Bondo dog ikke klar til.  

Politikere vil ikke tale om lærerkonflikten efter ILO-afgørelse

"Jeg mener dog, at hele forløbet omkring OK13 - og i et vist omfang OK15 - har nogle helt principielle aspekter for den danske model, som vi bliver nødt til at interessere os for".

I beretningen kom han blandt andet også ind på forhandlingerne på det statslige område og udfordringerne med overenskomster på det private område.

Læs hele beretningen via link til højre for denne artikel.