Skoleledernes formand Anders Balle forsøger i øjeblikket at lave en aftale med DLF, hvor den enkelte skoleleder ikke kommer til at betale konfliktkontingent.

Skolelederne vil ikke betale konfliktkontingent

Skolelederne er arbejdsgivere, når det kommer til arbejdstidsdebatten, og derfor vil de ikke betale konfliktkontingent. Sådan lyder det fra Skolelederforeningen, der undersøger, om skolelederne kan undgå at betale det konfliktkontingent, som bliver pålagt DLF-medlemmer, der ikke var lockoutet.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skolelederne føler sig slet ikke som en del af den her konflikt. Konfliktens tema var lærerarbejdstid - og netop når det handler om arbejdstid, så sidder skolelederne på arbejdsgiversiden - også  skal de finansiere lønmodtagernes konflikt. Det virker åbenbart urimeligt", siger skoleledernes formand Anders Balle.

Han har netop været rundt på 14 regionale medlemsmøder, hvor omkring 1400 skoleledere mødte op. Og budskabet var meget klart. Skolelederne vil ikke omfattes af konfliktkontingent, og de efterspørger større selvstændighed i deres medlemskab af DLF.

"Vi har mange mails liggende, hvor skoleledere skriver, at hvis de får konfliktkontingentopkrævningen, så melder de sig ud. Det ville være ulykkeligt for vores forening, hvis det splitter foreningen ad. Det har vi prøvet en gang før. Og det var ikke en succes. Det gav manglende indflydelse og manglende sammenhold. For os er det en væsentlig opgave at holde sammen på skolelederne", siger Anders Balle.

Skolelederne kæmper for neutralitet i konflikten

Anden finansiering af konfliktkontingent

Det er endnu ikke endeligt afgjort, hvor meget ikke-lockoutramte DLF-medlemmer skal betale i konfliktkontingent. Men Skolelederforeningen er i gang med at undersøge muligheden for, at skolelederne ikke kommer til at betale konfliktkontingent. Skolelederforeningen har indkaldt til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde torsdag i næste uge.

"Vi skal snakke om konfliktkontingentet. Jeg håber, vi er nærmere på at kunne skitsere en løsning eller i hvert fald sende et signal om, at vi nærmer os en løsning, så det enkelte medlem ikke kommer til at betale konfliktkontingent", siger Anders Balle og fortæller, at skolelederne på mødet også skal snakke om, hvordan skolelederne kan få større selvstændighed i DLF. De første skridt er allerede taget, da der på DLF's ordinære kongres i september er fremlagt forslag om, at DLF's vedtægter i forhold til skolelederne skal ændres.

Skoleledere ønsker selvstændighed inden for DLF

"Det er ikke bare konfliktkontingentet. Det er lige så meget princippet om, at man er del af en konflikt og del af en lærerforening, som mange skoleledere har svært ved at se det fornuftige i. Derfor lægger vi op til, at vi skal have nedsat en arbejdsgruppe som over sommeren skal se på, hvilke organisatoriske muligheder vi har. Men vi lægger op til, at det skal være en forhandlingsløsning med DLF, LC og FTF".

"Det her hvor vi skal betale konfliktkontingent og fuldstændig er underlagt DLF's hovedstyrelses beslutning betyder, vi bliver ramt i vores akilleshæl, for det er et område, hvor vi ikke er selvstændige. Derfor er næste skridt også at få selvstændighed på det område". 

Men hvorfor så overhovedet være medlem af DLF?

"Det er fordi, det giver adgang til aftale- og forhandlingssystemet. Det er LC, der har overenskomsten og det er uddelegeret til LC-lederforum, så det er medlemsskabet af basisorganisationen, der giver os adgang til vores egen overenskomst og forhandlingerne. Det er hovedårsagen", siger Anders Balle.

Sådan bliver konfliktlånene

DLF vil have lederne med