Arbejdstilsynet har udgivet en serie af dialogkort, man kan printe ud og bruge til at starte samtalen om, hvor grænsen går for medarbejderne. Det er et af de materialer, som KL og fagbevægelsen nu i fællesskab foreslår, at man kan bruge i de lokale drøftelser for at undgå krænkende adfærd.
Copyright: Arbejdstilsynet
Fælles opfordring fra KL og fagbevægelsen: Tag dialogen om sexchikane
98 kommuner har modtaget et brev, hvori KL og Forhandlingsfællesskabet for de kommunalt ansatte sammen opfordrer til, at man giver retningslinjerne vedrørende seksual chikane et servicetjek.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
DLF-undersøgelse: 4,1 procent af lærerne har oplevet seksuel chikane på jobbet
"Den aktuelle debat om sexisme og seksuel chikane er en oplagt anledning til at tage drøftelsen lokalt i kommunerne og i alle kommunale virksomheder. Det er en god anledning til at give de lokale retningslinjer et 'servicetjek'. Og ikke mindst at overveje, om medarbejdere, der har været udsat for krænkelser af seksuel karakter, har et trygt sted at henvende sig", skriver formand for Løn- og Personaleudvalget i KL Michael Ziegler og formand for Forhandlingsfællesskabet Mona Striib i et fælles brev til HovedMEDudvalget i alle 98 kommuner.
"Seksuel chikane er helt uacceptabelt. Vi har alle et ansvar for at bidrage til, at krænkelser af seksuel karakter ikke finder sted på de kommunale arbejdspladser. Arbejdsgiveren skal i samarbejde med medarbejderne sørge for, at arbejdet i alle led planlægges, tilrettelægges og udføres således, at det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt på kort og lang sigt i forhold til krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane", skriver de og kvitterer samtidig for, at rigtige mange af de kommunale samarbejdsudvalg, MED-udvalgene, allerede har taget fat på dialogen.
Indkalder til trepartsdrøftelser om seksuel chikane