Fagligt lønnede kan også betale konfliktkontingent

Flere fællestillidsrepræsentanter, kredsformænd og andre, der har haft hujende travlt under lockouten og fået deres fulde løn af Lærerforeningen, har bedt om lov til at betale konfliktkontingent, selvom de teknisk set har været lockoutet.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Som fællestillidsrepræsentant har jeg jo haft en stor opgave under lockouten, og derfor har kredsen betalt min løn. Og så vil jeg selvfølgelig i solidaritetens navn betale konfliktkontingent", fortæller fællestillidsrepræsentant for lærerne i Jammerbugt Kommune og kasserer i Midtvendsyssels Lærerkreds Helle Nørgaard Pedersen.

Ligesom en række andre overenskomstansatte, der er frikøbt til fagligt arbejde, har hun henvendt sig til Lærerforeningen for at få lov at betale konfliktkontingent i solidaritet med de medlemmer, som ikke har fået løn i april. Konfliktkontingentet fra de ikke-lockoutede medlemmer går til at lette den samlede byrde for de medlemmer, som var lockoutede.

Sådan bliver konfliktlånene

"Det får de selvfølgelig lov til", siger formanden for DLF's organisationsudvalg Per Sand Pedersen. Han er selv frikøbt fra en tjenestemandsstilling og dermed ikke lockoutet, så han bliver automatisk opkrævet det konfliktkontingent, som de ikke-lockoutede skal betale. De overenskomstansatte i samme situation kan i stedet henvende sig til medlemsservice, så de også kan blive registreret som ikke-lockoutede.

Ikke-konfliktede skal betale to måneders konfliktkontingent