Tilfredshed med sammenlægning

Der er stadig forhold, der skal rettes og gøres bedre, men samlet set er fusionen mellem Formidlerne og Speciallærerforeningen af 1981 og Danmarks Lærer­forening gået godt.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da Formidlerne, Speciallærerforeningen (S81) og DLF i januar 2007 gik sammen til en, var man klar over, at meget kunne gå galt, når tre så ulige størrelser flyttede i kollektiv. I Formidlerne og S81 kendte alle stort set hinanden, men nu blev medlemmerne spredt i Danmarks Lærerforenings lokalkredse. Der er holdt mange møder, og der er gennemført en undersøgelse, hvor medlemmer fra de tre oprindelige organisationer har svaret på spørgsmål om sammenlægningen. Lige før sommerferien bandt hovedstyrelsen så sløjfe om forløbet, og her var meldingerne - helt som i medlemsundersøgelsen - at det er gået rigtig godt.

»Vi snakker ikke længere om sammenlagte foreninger, men om at vi skal sikre alle medlemmers løn og arbejdsvilkår. Det er en udfordring, for vi har jo en stor folkeskolegruppe, og vi skal så huske, at foreningen har en lang række mindre medlemsgrupper, som har brug for speciel fokus på deres områder«, sagde Astrid Schjødt Pedersen.

Leif Sort fremhævede, at langt de fleste medlemmer føler, at der er blevet taget rigtig godt imod dem i kredsene, og der er voksenspecialundervisere, der har sagt, at de nu er »kommet hjem igen«, sagde han.

»Fusionsprocessen har været en lakmusprøve på, om DLF også i fremtiden vil kunne håndtere at gå sammen med andre organisationer«, sagde Leif Sort og fremhævede, at små medlemsgrupper af og til kan føle sig lidt klemt, fordi DLF hele tiden udtaler sig om medlemmer i folkeskolen.

DLF's formand, Anders Bondo Christensen, understregede, at en lang række forhold løbende skal følges op. Overenskomst- og forhandlingsudvalget skal for eksempel følge udviklingen i forhandlingsstrukturen nøje, ligesom organisations- og arbejdsmiljøudvalget skal se på netværksdannelser.