De blev ikke valgt

Fem kandidater blev ikke valgt til den nye hovedstyrelse

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gu' er det da hårdt ikke at blive genvalgt. Men det er jo vilkårene, siger Kai Frederiksen, som fik et så dårligt resultat i Århus, at han ikke blev genvalgt til DLF's hovedstyrelse.

Kai Frederiksen gik tilbage fra knap 22.000 stemmer i 1991 til godt 14.000 i 1995. På Fyn fik Eigil Kristensen knap 15.600 - et tab på 4.000, også det betød et farvel til hovedstyrelsen.

I Nordjylland opnåede Lauge Prip ikke genvalg, og Dan Larsen fra Københavns Amt, kom ikke ind. Han markerede sig på, at han er overenskomstansat. Det gav kun 8.800 stemmer.

Blandt pensionisterne mislykkedes det ligesom i 1991 for Edel Hertz at komme ind, selv om hun mere end fordoblede sit stemmetal i forhold til for fire år siden.

Eigil Kristensen mener ikke, at han er blevet vraget, fordi hans holdning har været for 'decentral'. Han faldt på grund af valggeografien og Fyns lave stemmeprocenter.

- Odense ville selv have deres mand ind, og jeg skulle så vælges på resten af Fyn. Det lykkedes ikke, fordi så få stemte.

- Selvfølgelig blev jeg skuffet. Men hovedstyrelsesarbejdet har også sin pris. Jeg havde for eksempel ikke én weekend og meget få aftener hjemme fra september til december. Det er ikke et liv for folk med små børn. Nu tager vi revanche herhjemme.

Kai Frederiksen mener, at han faldt, fordi medlemmerne identificerede ham med en skolelov og en arbejdstidsaftale, som de ikke er begejstrede for.

- Jeg lod mig trække med i alt det spændende, der foregår i foreningen centralt, og så følte lærerne i Århus måske, at jeg svigtede det lokale arbejde, siger Kai Frederiksen.

- Min svaghed har været, at tillidsfolkene ikke fik at vide, hvordan de kunne bruge mig, lyder hans selvkritik.

Det kan være lige meget

Lauge Prip mener, at hans dårlige resultat i høj grad skyldes de lokale kredsformænd.

- Jeg var stiller for Jørgen Stampe og anbefalede Rigmor Jark som næstformand, og jeg har stemt konsekvent nej. Det hævnede sig, siger Lauge Prip, som med en halvering af sit stemmetal blev fejet ud af hovedstyrelsen.

- Mine holdninger splittede kredsstyrelserne i mit bagland, og det betød, at de fleste af kredsformændene i Nordjyllands Amt ikke meldte klar ud, hvem de ville støtte, og så raslede stemmeprocenten helt ned mellem 30 og 40, siger han.

Lauge Prip mener, at medlemmerne har tænkt, at det hele kunne være lige meget, når kredsstyrelserne ikke ville melde klart ud.

- Det er tankevækkende, at halvdelen af hovedstyrelsens medlemmer nu er fra Sjælland. Det er, fordi de derovre har kunnet finde ud af at banke stemmeprocenten i vejret, siger han.

-th

Rettelse

I sidste uges artikel om resultatet af hovedstyrelsesvalget havde der desværre indsneget sig et par svipsere: Ebba Kjær Rasmussen fik ikke 29.000 stemmer, men 19.099. Og Per Thornberg hører ikke til i valggruppe II, men i valggruppe I. Oplysninger og tal var korrekte i den grafiske opstilling og den samlede taloversigt, men forkerte i artiklen. Undskyld.

Redaktionen