Foto: georgeclerk/Istock
Skolelederformand ønsker ny teststrategi: Hvorfor skal vi teste steder med lav smitte?
Hvorfor er der brug for to ugentlige test selv i områder, hvor smitten er lav, spørger skoleledernes formand. Han vil have, at man decentralt kan droppe de ugentlige test.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"De steder, hvor der er lav smitte, trænger vi til at komme tilbage til den almindelige skolegang og den almindelige arbejdsgang".
Sådan lyder det fra formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal til Politiken. Han ser ikke grund til, at der stadig er en central opfordring til to ugentlige test på alle landets skoler.
"Vi står et sted nu, hvor smitten begynder at falde mange steder, mens den stiger andre steder. Der, hvor smitten er faldende, forstår vi ikke, hvorfor man ikke bare stopper med at teste ude på skolerne", siger han til avisen.
Det forslag, mener formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg, er at gå for langt. Ifølge ham er der stadig behov for, at teststrategien for skolerne bestemmes centralt.
Fra i mandags nedskalerede regeringen kapaciteten ved de private leverandører fra 500.000 til 200.000 hurtigtests om dagen.
I Vejen udfases podere på skolerne fra uge 8: Fortsætter med selvtest
Minister: Afventer vurdering fra referencegruppe
Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har tidligere oplyst, at regeringen afventer en vurdering af den fremadrettede teststrategi fra en faglig referencegruppe.
"Opfordringen til to ugentlige screeningstest for elever og medarbejdere fastholdes, ind til den faglige referencegruppe, som regeringen har bedt om at vurderer, hvad den rette teststrategi samlet set i landet bør være - herunder også på Børne- og Undervisningsministeriets område - kommer med sine anbefalinger", lød det den 28. januar fra ministeren.
Anbefalingen om klasseopdelt undervisning ophører også fra tirsdag