Foto: iStock
I dag sænkes grænserne for høj smitte lokalt
Fra i dag skal der mindre til, at smitten lokalt betegnes som høj. Ved høj smitte anbefales skolerne bl.a. om at undgå undervisning på tværs af klasser
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Grænserne for, hvornår der skal indføres lokale tiltag ved høj smitte i kommuner og sogne, sænkes i dag. Det oplyste Sundhedsministeriet fredag i en pressemeddelelse.
Det er de såkaldte incidensgrænser, der rykkes ved. Det betyder, at en kommune nu har muligheden for at sætte ind med smittenedsættende tiltag, hvis den har mere end 400 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Før var grænsen 500. I sogne rykkes grænsen fra 1000 til 800 smittede per 100.000 indbyggere.
Det er Epidemikommissionen, som har vurderet, at grænserne bør nedjusteres.
Nye anbefalinger ved høj coronasmitte
I øjeblikket er det 17 af landets 98 kommuner, der har et incidenstal på mellem 400 og 500 smittede per 100.000 indbyggere. Der var i forvejen 15 kommuner, der lå over den gamle incidensgrænse på 500.
For at tiltag skal kunne indføres, skal kommunerne også have haft mindst 20 smittetilfælde i løbet af den seneste uge.
Anbefalinger ved høj smitte
Når smitten er høj, indtræder et sæt anbefalinger fra myndighederne til skolerne.
Her anbefales det, at undervisningen skal foregå i stamklasser "i det omfang, det er foreneligt med almindelig undervisning". Eleverne bør også kun være sammen med deres klassekammerater i frikvartererne og andre pauser.
Børn fra 9 år og opefter, som ikke tidligere har været smittet med covid-19 inden for de seneste 12 måneder, anbefales i den periode to ugentlige test.
Alle større sociale arrangementer på tværs af klasser i perioden bør desuden aflyses, og så opfordres lærerne og andre ansatte på skolen til at holde afstand til hinanden og forældrene.
Anbefalinger gælder, indtil tallene i syv dage træk har været under niveau på mindst ét af tre parametre.
I fredags indgik Regeringen og arbejdsmarkedets parter desuden en trepartsaftale om, at arbejdsgivere kan kræve corona-pas af medarbejderne - en mulighed, der også vil gælde kommunale arbejdspladser som folkeskolerne.
Nu bliver det lovligt for kommuner at kræve coronapas af medarbejderne