Lærer Merete Lund Madsen besøger CFU’s informationsafdeling i Roskilde. Hun tror, at de digitale kurser vil bære for meget præg af envejskommunikation.

Lang vej til Slagelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En af de lærere, der ofte er at finde på informationssamlingen i Roskilde, er Merete Lund Madsen, 55. Hun er lærer på Lynghøjskolen i Roskilde, og i dag deltager hun i et kursus om 9. klasses afgangsprøve i engelsk.

»Det betyder virkelig meget, at centeret ligger lokalt. Lå det eksempelvis i Slagelse, så ville jeg ikke komme. Der er simpelthen for meget spildtid forbundet med det, for transporttiden får jeg ikke betalt. Ud over de to-tre kurser jeg årligt deltager i, kommer jeg her også for at få vejledning i forhold til materialer. Så låner jeg nogle enkelte eksemplarer med hjem, og de materialer kan jeg jo ikke finde andre steder«, fortæller hun.

Merete Lund Madsen mener godt, der kan være kvalitet i et virtuelt kursus, men hun er sikker på, at der vil gå noget tabt.

»Ved de fysiske kurser er der en masse dialog med vejlederen, men også med de andre kursister. Her har vi mulighed for at udveksle erfaringer, og det vil jeg ikke kunne gennem en skærm«, siger hun.

cde@dlf.org