"Det påvirker ikke forløbet med lærerne. Vores ønske er fuldstændig uændret - at vi rigtigt gerne vil lande en aftale", lyder det fra KL's chefforhandler Michael Ziegler.
Foto: KL
Ziegler: Ophævet musketer-ed ændrer ikke ved forhandlingssituationen
Det får ikke nogen betydning for forhandlingerne med lærerne, at lærerne nu ikke længere har den samlede gruppe af offentlige organisationer bag sig, lyder det dagen derpå fra KL’s topforhandler Michael Ziegler.
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet er en sammenslutning af 51fagforeninger med i alt cirka 564.000 medlemmer ansat i kommuner ogregioner.
Forhandlingsfællesskabet står for at forhandle de generelleaftaler, der skal gælde for de ansatte i kommuner og regioner.
DLF-formand Anders Bondo Christensen er formand forForhandlingsfællesskabet og forhandlingsleder på det kommunaleområde.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det kommer ikke til at ændre på forhandlingssituationen med lærerne, at lærernes formand Anders Bondo Christensen som formand for Forhandlingsfællesskabet i går gav grønt lys til de andre offentlige organisationer til at påbegynde deres forhandlinger.
Organisationerne på det kommunale, regionale og statslige område havde alle givet hinanden hånden på at vente til, at der var realitetsforhandlinger mellem KL og lærerne.
Og det er der nu, lød det i går aftes fra Anders Bondo.
Musketer-eden er ophævet
At lærerne nu ikke længere har den samlede gruppe af offentlige organisationer bag sig, kommer ikke til at ændre ved forhandlinger med lærerne, lyder det fra KL's topforhandler Michael Ziegler.
"Det påvirker ikke forløbet med lærerne. Vores ønske er fuldstændig uændret - at vi rigtigt gerne vil lande en aftale, og at vi i virkeligheden også meget gerne ønsker, at det bliver et helt almindeligt forhandlingsområde, som alle mulig andre områder", siger han.
Ziegler: Positivt med fællesbillede af forhandlingerne
Hvordan skal man tolke udmeldningen fra forhandlingsfællesskabet? Er I begyndt at nærme jer hinanden?
"Jeg tror, at man skal tolke det sådan, at vi i hvert fald er godt i gang med forhandlingerne. Jeg mener, at man skal være varsom med at sige noget om den præcise situation. Det hører hjemme i forhandlingsrummet og ikke i medierne", siger han tilføjer:
Fagtopfolk efter muskerter-ed: Vores solidaritet har virket
"Men det kan tolkes sådan, at vi i hvert fald har et fælles billede af, at vi er i reelle forhandlinger. For os har vi hele tiden været reelle forhandlinger, men jeg er helt med på, at det kan der være forskellige målestokke for. Men det er i hvert fald utrolig positivt, at vi har nu har et fælles billede af, at det er det, der sker".
Du har tidligere udtalt, at "Svaret på udviklingen i folkeskolen er ikke en arbejdstidsaftale med bindinger på anvendelsen af arbejdstiden". Kan du uddybe det?
"Jeg tror, at med hensyn til at bevare det bedst tænkelige forhandlingsklima, så tror jeg ikke, at det er en god ide at tale i medierne om substansen af forskellige temaer. Vi har nogle ret velkendte og dybtfølte synspunkter, der har med arbejdstid at gøre. Det er velkendt af alle".
Ziegler: KL vil ikke have en ny aftale om lærernes arbejdstid
Bondo: Vi er langt fra en aftale
I går lød det også fra Anders Bondo, at meldingen om, at der nu er reelle forhandlinger mellem KL og lærerne, ikke må forveksles med, at parterne er tæt på at indgå en aftale.
"Nu er vi kommet dertil, at der er reelle forslag på bordet mellem KL og os. Der har været rigtig mange drøftelser - også nogle, som jeg har kaldt værdifulde - og nu er der så forslag på bordet. Men det er slet ikke det samme, som at vi er ved at blive enige", sagde han i går efter at have haft møde i Forhandlingsfællesskabet.