Annette Lind er uddannet lærer fra Nørre Nissum i 1994 og har arbejdet som lærer og siden leder på Herningsholmskolen og Sønderlandsskolen fra 1994 til 2011
S: Lærerne skal have ro til at implementere reformen
Som tidligere folkelærer og -leder synes Socialdemokraternes uddannelsesordfører Annette Lind, at det er alle de rigtige ting, reformen ændrer i folkeskolen. I en grad så der faktisk ikke er mere, hun ønsker at ændre, hvis hun bliver valgt igen. Men nu skal lærerne have ro til at få tingene til at fungere ude på skolerne, siger hun.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Annette Lind er stolt af de rammer, regeringen har sat for folkeskolen. Den 45-årige socialdemokratiske uddannelsesordfører er selv uddannet lærer og har undervist og været skoleleder i næsten 20 år. Da hun var i skolen, var netop bevægelse, længere skoledag og mere varieret undervisning de ting, hun gerne ville have mere af.
"Jeg synes, at vi har sat nogle rigtigt gode rammer for folkeskolen, så det der skal til nu er, at de bliver implementeret fuldt og helt. Det mener jeg, at man skal give skolerne og lærerne ro til".
Skolen er hjerteblod for vestjyden, og hun lægger da heller ikke skjul på, at hvis hun ikke bliver valgt ind, så skal hun tilbage til lærerfaget igen.
folkeskolen.dk/kandidatprove
Folkeskolen skal være attraktiv
Annette Lind har taget folkeskolen.dk's kandidatprøve, og her svarer hun 'delvist enig' på udsagnet "Der skal arbejdes målrettet på at vende den udvikling, at et stigende antal familier fravælger folkeskolen". Men det må være en fejl, mener hun.
"Jeg kæmper hver eneste dag for, at folkeskolen skal være førstevalget for forældrene. Det siger jeg, hver gang jeg er på talerstolen".
Hun mener ikke, at det stigende antal børn, der går i friskoler, skyldes et fravalg af folkeskolen på grund af reformen.
"Jeg bor selv i en kommune, hvor der er mange landskoler, der er blevet lukket, og så bliver der lavet protestskoler. Man gør det mere af nød. Så jeg tror ikke et nødvendigvis det er et fravalg. Men når det er sagt, så mener jeg også, at privatskolerne skal tage et større socialt ansvar. Det vil jeg gerne være med til at opfordre dem til".
Det er hårdt at undervise mange timer
I testen svarer Annette Lind også 'hverken eller' i forhold til, om der bør være et loft over hvor mange undervisningstimer, en lærer kan pålægges.
"Jeg ved udmærket godt, hvor hårdt det er at undervise i 28-30 lektioner om ugen. Det er der ikke nogen, der skal bilde mig ind, at det ikke er. Men arbejdstiden skal arbejdsmarkedets parter bestemme. Det vil jeg ikke have nogen mening om. Det var rigtigt ærgerligt, at arbejdstiden kom ind over reformen. For med reformen havde vi virkelig arbejdet på at få alle parter med ind over og arbejdet med rammerne gennem lang tid. Jeg er sikker på, at indholdet af reformen er de fleste lærere glade nok for. Og som sagt, nu skal der bare ro til at implementere den ude på skolerne".