"Nu får vi ro ude på skolerne og ro på kredskontoret til at forberede os på de nye vilkår fra 2014", siger kredsformand Kim Jørgensen

Vardes arbejdstidsaftale overlevede konflikten

Varde Lærerkreds og Varde Kommune kunne i januar stolt præsentere en ny arbejdstidsaftale, som frigav midler til tolærerordninger. Men så kom konflikten, og først nu er aftalen skrevet under, og skolerne kan blive færdige med næste års planlægning.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Nu får vi ro ude på skolerne og ro på kredskontoret til at forberede os på de nye vilkår fra 2014", siger kredsformand Kim Jørgensen.

Den nye arbejdstidsaftale løber kun i næste skoleår, men Kim Jørgensen håber, at der også bliver mulighed for at lave lokale aftaler med kommunen, når lovindgrebsoverenskomsten og folkeskolereformen træder i kraft fra august 2014.

Arbejdstidsaftale i Varde sikrer tolærerordninger

"Hvis man ønsker, at lærerne skal være 100 procent til stede på skolen til den tid, så vil det jo være godt, hvis vi kunne begynde at kigge på rammerne for at forberede undervisningen. Tænk, hvis man kunne have en målsætning om, at man ville tage udgangspunkt i, hvad der er en moderne, optimal arbejdsplads for forberedelse af god undervisning". siger Kim Jørgensen.

Han og formand for udvalget for børn og unge i Varde Kommune, Karl Haahr (K), er enige om at holde tæt kontakt i det kommende år. Udvalgsformanden vil hvert kvartal mødes med lærerformand, direktøren for børn og unge og andre centrale aktører.

Arbejdstidsaftalen for 2013-14 betyder, at en ekstra aldersreduktion fjernes, så lærere over 60 år får nedsat arbejdstiden med 175 timer i stedet for 200 timer, og at alle lærere får lidt mere undervisningstid og lidt mindre tid til forbederelse. Men aftalen er, at provenuet herfra skal gå til tolærertimer i klasser med mange elever.

Hvor meget, der er sparet, er endnu ikke gjort op, men meninegn er altså, at pengene skal bruges på skoleområdet.

"Det  har jeg al mulig grund til at forvente. Jeg har ikke hørt en eneste sige andet,  men det er en økonomiudvalgsbeslutning", siger Karl Haahr.

"Der  er ingen tvivl om, at mange lærere virkelig er berørte af konflikten og den retorik, Kommunernes Landsforening har anvendt. Men vi er først og fremmest  optaget af at skabe god undervisning, og det kan vi kun gøre i samarbejde og ved sammen at skabe de gode rammer, som er betingelsen for god undervisning", siger kredsformand Kim Jørgensen.