Kredsformand Regitze Flannov og børne- og skolechef i Frederikssund Paw Holze Nielsen har underskrevet en ny arbejdstidsaftale for lærerne i Frederikssund.

Ny aftale: Loft over undervisningstimetallet i Frederikssund

Maks. 780 undervisningstimer om året og 400 timer til forberedelse, der knytter sig til undervisningen. Det bliver realiteten for lærerne i Frederiksund, efter at den nordsjællandske kommune har underskrevet en arbejdstidsaftale med den lokale lærerkreds.

Offentliggjort

Centrale punkter i aftalen

  • Maksimalt undervisningstimetal til alle og et lavere tilnyuddannede
  • En fleksibel planlægning på skolerne, så opgaverne kantilpasses de aktuelle lokale behov, ønsker og visioner med fokus påen sammenhængende og varieret skoledag.
  • Gode rammer for et konstruktivt skole/hjem samarbejde.
  • Et godt arbejdsmiljø og høj social kapital. Det understøtteraftalen ved at sikre forberedelsestid samt tildele lærerne etprofessionelt råderum samt ansvar for at løse den samlede opgave,herunder foretage de nødvendige opgaveprioriteringer med relevantinddragelse af og i samarbejde med ledelsen.  
  • Kilde: Frederikssund Kommune

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om lærerforening og kommune i Frederikssund har tradition for at have aftalte rammer for lærernes arbejdstid, så er den arbejdstidsaftale, som formand for Frederikssund Lærerforening Regitze Flannov netop har underskrevet et stort skridt væk fra rammerne i arbejdstidsloven Lov 409:

"Vi har ønsket at gøre mere op med Lov 409, end den tidligere aftale gjorde. Den var stadig meget bureaukratisk med tælleri og uigennemskuelighed for lærerne. Nu har vi lavet en meget enkel aftale, og der er kommet et maksimalt undervisningstimetal for lærerne", siger Regitze Flannov.

Loftet på undervisningstimetallet er på 780 for en erfaren lærer, 750 for en nyuddannet og lidt mere til børnehaveklasselederen, oplyser kredsformanden.

"Derudover har vi lavet en pulje til lærernes forberedelse. Det er et professionelt rum, som de skal disponere over på 400 timer. Det er forberedelse, der knytter sig til undervisningen. Det kan både være individuel og fælles forberedelse".

Herlev: Kreds og kommune underskriver arbejdstidsaftale i dag 

 

 

Tid på opgaverne

Men det kredsformanden mener, lærerne kommer til at mærke mest i hverdagen er, at parterne er blevet enige om, at der skal sættes tid på de opgaver, som lærerne forventes at påtage sig.

"Resten af arbejdstiden er 500 timer for en helt almindelig lærer. Her skal skolelederen og tillidsrepræsentanten definere, hvilke opgaver, der er, og sætte tid på. Det jeg helt klart håber, er, at lærerne kommer til at mærke, at de kan overskue deres arbejdstid.  Når de får deres opgaveoversigt inden sommerferien, så kan de se tiden på alle opgaver, og det er nyt. Dermed slipper de for optællingen. Det er i princippet det, som vil blive en afbureaukratisering og en tryghed, når man kan se, hvordan opgaverne er fordelt på skolen, men også et ansvar, man skal forvalte på professionel vis".

Arbejdstid: Lærerne i Brønderslev får loft over timetallet 

Aftale skal tiltrække lærere til Frederikssund

Aftalen er lavet efter, at lærerkredsen sammen med kommunens børne- og skolechef Paw Holze Nielsen havde besøgt alle skoler og har snakket med lærere og børnehaveklasseledere om, hvad der skal til for at gøre arbejdstiden mere smidig.

"Jeg er meget tilfreds, og jeg håber virkelig, at det kan imødekomme noget af den frustration, der har været omkring arbejdstid", siger Regitze Flannov, som håber, at aftalen kan tiltrække flere lærere til kommunen.

"Vi har et stort fælles ønske om at gøre noget godt for folkeskolen, og en vi har et kæmpe rekrutterings og fastholdelsesproblem. Vi skal have lærere til kommunen", siger hun.

Skole har indført arbejdstid som før 2013 

Og den dagsorden er også vigtig for børne- og skolechefen.

"Den nye aftale skal endvidere understøtte Frederikssund Kommune som en attraktiv arbejdsplads med engagerede og kompetente lærere, der oplever at udføre et meningsfuldt arbejde i gode og tydelige rammer samt et bedre grundlag for at rekruttere uddannede lærere. Vi indledte forhandlingerne med at tage rundt og tale med alle kommunens lærere, og de tilbagemeldinger, som vi fik fra dem, har vi forsøgt at ind tænke i den nye aftale. Jeg er glad for, at vi indenfor den overordnede økonomiske ramme sammen med Lærerkredsen er lykkedes med at lave en markant bedre aftale end den eksisterende", siger han i en nyhed på kommunens hjemmeside.

Aftalen bliver præsenteret for lærerne og på Frederikssund Lærerforenings hjemmeside på mandag.