Her står den lokale lærerformand i Haderslev Lars Pedersen (t.v.) sammen med Haderslev kommunes børne- og ungechef Rasmus Andreassen (t.h).

Lærerne i Haderslev får nu sat tid på deres opgaver

Den lokale lærerkreds i Haderslev har i fem år kæmpet for at få en lokal arbejdstidsaftale. I dag er første skridt taget. Lærerne har fået en delaftale, som også indebærer, at parterne vil forsøge at blive enige om en mere omfattende aftale i løbet af året.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den lokale lærerformand i Haderslev Lars Pedersen er en glad mand i dag. Han har nemlig underskrevet en delaftale med kommunens børne- og ungechef Rasmus Andreassen.

Lærerne i Tårnby får loft over antallet af undervisningstimer

Med aftalen får lærerne fra næste skoleår sat tid på deres opgaver. Og inden årets udgang er det målet, at lærerkredsen og borgmesteren når i mål med en mere omfattende aftale, der inkluderer en flexpulje og et maksimalt undervisningstimetal.

"Vi er rigtigt glade for aftalen, selvom den endnu er lidt begrænset. Men begge parter var enige om, at der ikke var tid til at få mere med i aftalen, fordi skolerne jo skal have tid til at inkorporere det i planlægningen af næste år. Sommerferien er meget nær", siger kredsformanden Lars Pedersen.

Som en del af aftalen har parterne forpligtet sig på at mødes igen senere på året med ambitionen om at nå frem til en mere omfattende aftale.

"Det var vigtigt for os, at vi nåede at lave noget, som lærerne allerede kan bruge fra det kommende skoleår, og så går vi bagefter i gang med at forhandle om en mere omfattende aftale", fortæller Lars Pedersen.

Dagens aftale i Haderslev er blandt mange nye aftaler, som har set dagens lys rundt omkring i lærerlandskabet, siden lærernes formand Anders Bondo og KL's Michael Ziegler underskrev overenskomstforliget, som ifølge begge parter er startskuddet til et bedre centralt og lokalt samarbejde mellem lærerne og kommunerne.

17 kommuner vil snakke lokal arbejdstid før afstemningsresultatet

"I fem år har vi hoppet og danset for at få muligheden for at indgå en aftale med kommunen, og tilbage i september sidste år meldte politikerne så endelig ud, at de var klar på at lave en aftale. Men siden er der stort set ingenting sket. Så jeg er overbevist om, at det er en overenskomsten, der har været det afgørende skub", siger Lars Pedersen.