Stadig ar fra 12 år gammel fusion
Alle skal introducere nye kolleger og byde dem velkommen, siger tillidsrepræsentant om ny skolestruktur med skolelukninger og forflyttelser i Jammerbugt Kommune.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
For 12 år siden blev to skoler sammenlagt til Aabybro Skole. Men der findes stadig lærere, der taler om de gamle dage og indimellem bruger deres gamle skoles navn.
Her i foråret er en ny skolestruktur i Jammerbugt Kommune endelig besluttet efter lang diskussion. 21 skoler er blevet til 14. Det har medført, at 31 lærere er blevet afskediget og 37 forflyttet.
På Aabybro Skole er seks lærere blevet afskediget, to er forflyttet til andre skoler, og otte er forflyttet til Aabybro Skole. En lille skole nogle kilometer væk er fusioneret med Aabybro Skole. I alt omfatter skolen nu tre matrikler. Og er altså en større mosaik. Aabybro Skole har omkring 900 elever og cirka 80 lærere.
»Det er spændende at se, hvordan det kommer til at gå. Jeg tror, det bliver stille og roligt denne gang, hvor der ikke er to store kulturer, der skal smelte sammen. Nu er det ude i teamene, man først skal lære hinanden at kende. Det er en stor opgave at introducere de nye, så de føler sig velkomne. Vi har en mentorordning, så de nye lærere får en mentor fra 'den gamle' skole«, fortæller tillidsrepræsentant Kasper Cramer.
Skolen er delt op i en afdeling med indskoling og mellemtrin, en afdeling 500 meter væk med udskoling og så den lille skole nogle kilometer væk, hvor 0.-6. klassetrin fra det hidtidige Ulveskov fortsætter som en satellit under Aabybro Skole. Den tidligere skoleleder er nu en del af det store ledelsesteam.
Fælles fest til efteråret
Alle skolens nye lærere er blevet tilbudt en samtale med skoleledelsen, der har været fælles MED-udvalgsmøder og nyvalg til skolebestyrelsen. Man har også holdt fælles fagfordeling med alle skolens lærere i foråret, men et stort fælles arrangement kommer først efter sommerferien.
»Nogle har selv ønsket at komme her til den store skole, så det skal nok gå. Men der er jo forskel på, om man selv har ønsket at komme her, eller om man er tvunget til det«, siger Kasper Cramer, der godt kunne ønske sig én stor ny skole samlet på én matrikel.
Nogle af de afskedigede lærere slutter først en gang henne i efteråret. De er ikke blevet fritstillet, men har kunnet ønske opgaver på skolen som bibliotekar eller støttelærer. Nogle af de afskedigede har ønsket at arbejde de sidste måneder på en anden skole.
Ved fagfordelingen har de nye lærere kort præsenteret sig, men ellers foregår velkomsten mest ude i afdelingerne.
»Vi begynder skoleåret med at mødes, to dage før eleverne kommer. Der vil være fælles morgenmad og pædagogiske dage. I slutningen af september holder vi et arrangement med fælles pædagogisk oplæg og fest bagefter. Dér får vi rigtig mulighed for at hilse på hinanden«, siger Kasper Cramer.
hl@dlf.org