Formand for DLF Anders Bondo Christensen er gået sammen med formænd fra ni andre organisationer om at skrive et debatindlæg i politiken. I morgen afleverer de samlet et brev til Christiansborg-politikerne, hvor de blandt andet foreslår ændrede dagpengeregler.
Klaus Holsting
Fagforeninger i fælles front mod dagpengereform
DLF er klar til en række aktioner for at vende regeringens holdning til dagpengereglerne. Sammen med ni andre fagforeninger har DLF taget initiativ til på folketingets åbningsdag i morgen at aflevere et åbent brev til politikerne på Christiansborg.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
De ti fagforeninger repræsenterer godt 500.000 offentligt ansatte. Grunden til at de er gået sammen om at skrive et åbent brev til folketingets politikere er, at de er dybt bekymrede for de samfundsmæssige perspektiver af den politik, der i øjeblikket bliver ført, skriver de i dag i et debatindlæg i Politiken.
"Sagen er, at vi er ved at ændre en model, som vi gennem mange år med stor stolthed har bygget vores arbejdsmarked op omkring", skriver de i et debatindlæg i Politiken i dag.
500 lærere står til at miste dagpengeretten
Mulighed for at genoptjene ret til dagpenge i løntilskudsjob I brevet foreslår de blandt andet, at politikerne ændrer kravet om, hvor længe man skal have arbejde for at genoptjene ret til dagpenge fra 52 uger til 26 uger. De foreslår, at ledige i jobrotation og tilskudsjob får mulighed for at genoptjene retten til dagpenge. Og de efterlyser en sikring af forsørgelsesgrundlaget for de mennesker, der falder ud af dagpengesystemet.
Ung lærer knokler - og risikerer alligevel kontanthjælp
De mener, at dagpengereformen er ødelæggende for den danske model, der på den ene side giver et fleksibelt arbejdsmarked, der gør det let for de danske arbejdsgivere at hyre og fyre medarbejdere, og på den anden side har en tryghed for de ansatte i form af dagpenge, hvis man mister sit job.
"Det er ikke godt for den danske model og fællesskabet, hvis den bliver halt. På længere sigt vil det ramme væksten, fordi vi skubber kvalificeret arbejdskraft ud af arbejdsmarkedet", skriver organisationerne i debatindlægget.
Læs mere
10 faglige organisationers debatindlæg i Politiken: Tusinder enderi social katastrofe