Børn hjælper børn

Bente Lorenzen, Ida Gormsen og Irma Nezirevic fra Soroptimist International Vejle cykler i august 2024 for femte år i træk Danmark rundt i verdens mindste – men vigtigste – cykelløb: Moving The World på Hjul. Det sker i uge 34.

Klasser cykler og samler ind til skolemad i Burkina Faso

Publiceret Senest opdateret

Gennem de seneste 12 år har kvindenetværket Soroptimist Danmark samlet ind til, at  tusindvis af skolebørn i Burkina Faso har fået skolemad og derved fået mulighed for bl.a. bedre læring. Børnene får to måltider om dagen og pigerne i overbygningen får desuden madrationer med hjem ved en fremmødeprocent over 80 procent. Måltiderne giver pigerne en chance for længere skolegang, senere giftermål og graviditet og derved større indflydelse på eget liv. Tre af Soroptimisterne har de seneste år samlet ind ved at cykle Danmark rundt i samarbejde med Lærerforeningens Sinaturhoteller - sådan at cykelløbet går fra hotel til hotel rundt i Danmark i uge 34.  

Under mottoet 'børn hjælper børn' opfordrer Soroptimisterne skoleklasser til at cykle med på dele af strækningen. Sidste år cyklede omring 300 skoleelever med. 

De cyklende Soroptimister tilbyder også at komme ud på skolerne til en samtale om verdensmålene, ikke mindst Stop sult-målet og selve skolemadsprogrammet, og hvordan  medborgerskab forpligter i den globale verden.

MTWpaahjul.dk

Tv2Fyn var med, da 90 elever fra Ebberup sidste år cyklede med fra Gl. Avernæs: