Eksamen

Vil give elever lov til at få standpunkt på beviset i stedet for eksamenskarakteren

Københavns Kommune vil søge om lov til, at eleverne kan få standpunktskarakteren på afgangsbeviset, hvis den er højere end prøvekarakteren. Det besluttede et flertal torsdag aften.

Ligesom under corona bør det være den højeste karakter, der ender på elevernes eksamensbevis fra folkeskolen.

Det mener et politisk flertal i København bestående af SF, Enhedslisten, Alternativet og Radikale.

I går aftes i Borgerrepræsentationen fik de stemt igennem, at forvaltningen skal arbejde for, at eleverne kan få lov til at få den karakter, der er højest på afgangsbeviset.

Forslaget kom fra SF.

”Vi vil give dem mere ro på ved, at de kan få overført flere årskarakterer frem for eksamenskarakterer, hvis de har bedre resultater i det lange seje træk. Vi håber, at det kan give meget mere trivsel til byens ældste elever og forebygge den megen stress og mistrivsel, som er forbundet med eksamen”, siger SF’s medlem af børne- og ungdomsudvalget Rasmus Steenberger.

For at det kan en mulighed for de københavnske elever, kræver det en dispensation fra Børne- og Undervisningsministeriet. Derfor lyder gårsdagens vedtagelse konkret på at pålægge forvaltningen ”at undersøge muligheden for at ansøge (…) om frisættelse fra reglerne om afgangseksamen”.

Flertallet besluttede også, at forvaltningen skal søge ministeriet om lov til, at elever kan få  mulighed for at aflægge afgangseksamen over flere år.

”Vi vil give elever med stort skolefravær på grund af fx sygdom mulighed for, at de kan afvikle deres eksamen over flere år, hvis de har ondt i livet og brug for lidt frihed til at kunne få folkeskolens afgangseksamen. Det er vigtigt at give alle unge mennesker mulighed for at få folkeskolens afgangseksamen, fordi det er adgangsgivende til en lang række uddannelser bagefter”, siger Rasmus Steenberger.