Lærer sigtet for blufærdighedskrænkelse

Politiet efterforsker i disse dage en sag om blufærdighedskrænkelse mod en elev på Lisbjergskolen i Aarhus. Læreren er efter afhøring sigtet. I Danmarks Lærerforening kan ethvert medlem søge om juridisk bistand allerede ved politianmeldelse.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge blev en mandlig lærer fritaget fra sit job på Lisbjergskolen nord for Aarhus grundet en mistanke om blufærdighedskrænkelse mod en elev på et af de ældste klassetrin. Ifølge Aarhus Stiftstidendes netavis har politiets afhøring af læreren nu ført til en sigtelse. Men den videre efterforskning vil vise, om manden tiltales for blufærdighedskrænkelse.

Det var forældrene til eleven, der i sidste uge anmeldte læreren til Østjyllands Politi, efter at eleven havde fortalt om sin kontakt med en lærer uden for skoletiden, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Hvordan forholder Danmarks Lærerforening sig?

I Danmarks Lærerforening understreger man, at enhver kan blive beskyldt for at have begået overgreb mod et barn. Fagforeningen prioriterer beskyttelsen af barnet højt og vil derfor altid lade politiet undersøge sagen. Men af hensyn til sine medlemmers retssikkerhed, giver DLF juridisk bistand til mistænkte krænkere på samme vilkår som i andre sager.

Det er som oftest formanden i Danmarks Lærerforening, der beslutter om en ansøger er berettiget til juridisk støtte. Foreningen anviser i givet fald så en advokat.

Læs mere

Læs stiften.dk's artikel her

Læs DLF's rådgivning ved politianmeldelseher

Læs kapitlet 'Overgreb mod børn' itillidsrepræsentanternes håndbog (TR-Håndbogen) her