"Man bliver da alligevel lidt bekymret, og det er en mærkelig situation, når jeg skal videre på andre skoler”, siger Per Marshall om situationen.
Foto: Privat
Indisk variant sendte hele skolen hjem, men Per fortsætter som censor på andre skoler
I går efter frokost blev alle elever og lærere på Grønnevang Skole i Hillerød sendt hjem i en uges coronakarantæne. Her var Per Marshall censor indtil frokost, men han har ikke fået besked om at gå i karantæne.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Flere medier berettede i går om, at i alt 800 elever er sendt hjem fra Grønnevang Skole i Hillerød. Flere elever fra fire klasser blev nemlig mandag konstateret smittet med den indiske variant af coronavirus, og derfor blev hele afdeling Jespervej og afdeling Østervang lukket ned i går eftermiddags.
Ind til frokost var Per Marshall censor på skolen i engelsk. Efter frokost tog han derfra - uvidende om, at skolen kort efter ville blive lukket ned.
"Jeg tog på Frederiksborg Museum med min kone. Når vi nu endelig er herovre, kunne vi jo få se lidt af seværdighederne", fortæller Per Marshall, som til daglig underviser på Seminarieskolen i Aalborg.
Censorer landet rundt i coronatid: Sådan er reglerne
Modtog mail fra lærer
Da han senere kom tilbage på hotellet, opdagede han en mail fra den lærer, han havde været censor for.
"Hun skrev, at alle var sendt hjem i isolation i en uge, og da jeg bagefter gik på nettet, kunne jeg se, at medierne også skrev om det. Det var ret vildt at opleve", siger han.
Smitte med indisk variant lukker skole og udskyder prøve
Hillerød Kommune skrev i går i en pressemeddelelse, at også nære kontakters nære kontakter i dette tilfælde skal sendes hjem, fordi der er tale om den indiske variant.
Per Marshall fortæller, at han ikke har hørt fra andre end læreren, og derfor fortsætter han med sine censoropgaver, som i dag og indtil torsdag indebærer to andre skoler i Hillerød- og Fredensborg-området.
"Jeg er ikke blevet kontaktet af hverken skolens ledelse eller smitteopsporingen, så jeg antager, at det betyder, at det vurderes, at jeg ikke skal i isolation. For det er ikke ligefrem ukendt, at jeg har været på skolen. Så jeg kører bare videre og tager mine egne forholdsregler".
Man bliver lidt bekymret
Per Marshall fortæller dog, at han synes, at det er en underlig og svær situation at stå i.
"Jeg har ikke været tæt på nogle af eleverne. Der var god afstand mellem læreren og mig, og vi vinkede kun til eleverne, når de kom ind i lokalet. Og der var sprit på bordet. Men man bliver da alligevel lidt bekymret, og det er en mærkelig situation, når jeg skal videre på andre skoler".
Den fulde genåbning af skolen har ført til mere coronasmitte blandt lærerne
Hvilke forholdsregler vil du tage på de andre skoler?
"Jeg vil lige sige til lærerne, jeg skal eksaminere med, at vi skal sørge for, at vi skal være opmærksomme på afstanden, og jeg vil være endnu mere opmærksom på min egen håndhygiejne. Og så tager jeg en lyntest i dag eller i morgen".
Tilføjet kl. 15.03
Skoleleder: Det er ikke alle, der skal i isolation
Distriktsskoleleder på Grønnevang Skole Anja Athar oplyser til folkeskolen.dk, at skolen kun kontaktet elever og lærere, der har været nære kontakter eller nære kontakter til nære kontakter.
"Selvom vi har sendt alle hjem, er det ikke, fordi alle skal gå i isolation. Det er kun dem, der har været nære kontakter eller nære kontakter til nære kontakter, og det er dem, vi har været i kontakt med", siger hun.
Anja Athar fortæller, at de to afdelinger måtte lukke helt ned, fordi der var for mange lærere, der skulle i selvisolation.
"Så der var få lærere tilbage til, at vi kunne holde åbent. I forhold til Per Marshall var der ingen omkring prøven i går, som var enten nær kontakt eller nær kontakt til en nær kontakt. Så han har gjort rigtigt i at fortsætte som censor på andre skoler", siger hun.