En ny udstilling i København om klima-problemer og aktivisme åbner 22. marts.

Test dit CO2-aftryk og hold kamptale om klimaet

Fra 22. marts kan unge under 26 år gratis komme til udstilling om klimaproblemer. Det er Dansk Arkitektur Center i København, der sammen med Roskilde Festival og unge klimaaktivister står for en aktivistisk platform med mulighed for debat.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udstillingen "Nutidens forbrug - Fremtidens problem" er et nyt format, der inviterer til diskussion, engagement og også fortæller om ungdomsaktivisme i dag. Her er en pavillon af genbrugsmaterialer skabt af den engelske kunstnergruppe Public Works og elever fra Roskilde Festival Højskole, her er videoer med unge stemmer, der kæmper for bæredygtige byer og der er mulighed for at teste sit eget CO2-aftryk eller holde kamptale på en overdimensioneret ølkasse på Bryghuspladsen i København.

Etik i naturfag: Fagets omdrejningspunkt

Dansk Arkitektur Center (DAC) fortæller i en pressemeddelelse, at alle unge under 26 år får gratis adgang, fordi det netop handler om de unges engagement i klimadebatten.

"Det startede i Sverige med en ung pige, som strejkede for klimaet. På rekordtid satte 15-årige Greta Thunberg en bevægelse i gang, som bredte sig som ringe i vandet fra land til land. I december holdt Greta Thunberg tale på FN's Klimatopmøde og skar med få ord en hel generations mantra ud i pap: "I stjæler vores fremtid".

Udstillingen med tilhørende eventprogram tager temperaturen på ungdomsengagementet i dag. "Bekymringerne, ideerne, løsningerne", som DAC skriver.

Blog: Lad os støtte eleverne - de skal leve efter os

Udstillingen indeholder også afgangsprojekter fra arkitektskolerne i Danmark, ideer til mere bæredygtige byer og mulighed for at arbejde med FN's Verdensmål #11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. Men også ungdomsaktivisme er et emne. Der er en tidslinje med afgørende øjeblikke i ungdomsaktivisme fra 1960'erne og til i dag.

Debat: 10 grunde til, at lærere og elever bør deltage i klimastrejken den 15. marts

"Med udstillingen sætter vi fokus på unges engagement i klimakrisen og bæredygtig byudvikling. Ungdomsoprøret fra '68 har netop passeret sit halvtredsårs jubilæum, mne i dag ser vi en ny ungdomsgeneration, der samler sig om krav om forandring til den måde, vi lever og indretter vores samfund på. De mobiliserer sig, fordi de ved, at de selv er en del af løsningen for en bæredygtig fremtid", siger Kent Martinussen, der er administrerende direktør i DAC.

Udstillingen med events varer frem til 2. juni.