Bondo: Lockout vil ramme borgerne unødigt hårdt

Borgerne bliver ramt langt hårdere af en lockout end af den strejke, som de faglige organisationer havde varslet. Sådan lyder reaktionen på dagens konfliktvarsler fra formand for de kommunalt ansattes Forhandlingsfælleskab Anders Bondo.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dagen startede med et lockoutvarsel for 120.000 statsansatte, herefter kom en varsling for 70.000 regionalt ansatte, og sidst på eftermiddagen fulgte KL trop ved at meddele, at de har i sinde at lockoute i omegnen af 250.000 kommunalt ansatte.

I en pressemeddelelse kalder formand for lærerne og det kommunale og regionale forhandlingsfælleskab Anders Bondo Christensen arbejdsgivernes lockoutvarslerne for unødvendige.

KL vil lockoute 250.000 - blandt andet på folkeskolerne 

"Der er tale om en unødig og en dramatisk skærpelse fra arbejdsgivernes side. Det er mindre end en uge siden, at lønmodtagerne blev beskyldt for at tage befolkningen som gidsler", lyder det fra Anders Bondo.

Dagens lockoutvarsler kommer som et modsvar på, at de faglige organisationer hver især har udvalgt omkring 10 procent af deres medlemmer, minimumsandelen for at kunne løsrive sig for en gældende overenskomst.

Vinther: Arbejdsgiverne ønsker hurtigt lovindgreb

Dagen igennem har arbejdsgiverne udtalt, at de har følt sig pressede af de faglige organisationers strejkevarsel. I pressemeddelelsen lægger Anders Bondo ikke skjul på, at formålet da også var at presse arbejdsgiverne.  

"Sandheden er, at vi med godt ti procent af lønmodtagerne i konflikt naturligvis ville lægge pres på vores arbejdsgivere. Men en kommende lockout vil ramme borgerne unødig hårdt", siger Anders Bondo.

Løhde: 'Veldesignet' strejkevarsel fra fagforeningerne årsag til lockout

Topforhandler for de statsansatte Flemming Vinther mener, at lockoutvarslerne er en voldsom optrapning af konflikten.

"Ved at øge dramatikken og gøre en konflikt meget voldsom, beder arbejdsgiverne tydeligvis om et hurtigt lovindgreb. Lønmodtagernes strejkekasser skal drænes mest muligt ved at skærpe konflikten og tilsvarende vil det skæppe betragteligt i de offentlige kasser", siger Flemming Vinther i pressemeddelelsen.  

Mens strejkerne er varslet til start 4. april, vil lockouten på alle tre områder kunne træde i kraft 10. april. Det er nu op til forligsmand Mette Christensen at forsøge at mægle med henblik på at undgå en storkonflikt, der vil ramme skoler og uddannelsesinstutioner, kollektiv trafik, sundhedsvæsen med videre.

SF vil splitte Moderniseringsstyrelsen i to