På billedet ses den samlede, nyvalgte bestyrelse i Lærerstuderendes Landskreds. Bagerst fra venstre: Rasmus Holme Nielsen (Professionshøjskolen København), Inge Bro Sørensen, (Professionshøjskolen UCN), Mikkel Kobberholm (Professionshøjskolen UC Syd). Forrest til venstre: Lina Kofoed Romanini (Professionshøjskolen Via), Jenny Maria Jørgensen (formand, Lærerstuderendes Landskreds), Ditte Lundby Jensen (næstformand, Lærerstuderendes Landskreds), Julie Storm Leth (Professionshøjskolen Lillebælt).

Lærerstuderende om OK18: Vi står klar til at hjælpe til

Vi bakker op om lærernes kamp for bedre vilkår, og vi står klar til at hjælpe, hvis lærerne ønsker det. Det blev destuderende enige om, da Lærerstuderendes Landskreds holdt årsmøde i weekenden.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kære Danmarks Lærerforening - I har vores fulde opbakning. Jeres kamp er vores fælles kamp, og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe og støtte jer. Og jeg er sikker på, at mange kredse får fornøjelsen af kampklare lærerstuderende. Tak fordi I tager kampen".

Sådan lød ordene det fra talerstolen fra de lærerstuderendes formand Jenny Maria Jørgensen, da hun præsenterede sin mundtlige beretning for deltagerne på foreningens årsmøde i weekenden.

Her fortalte hun, at hun hver dag følger intenst med i de daglige beretninger fra forhandlingerne.

Strejke - en ventet besked i Zieglers kommune 

"I øjeblikket har jeg det med overenskomstforhandlingerne, som når jeg læser en krimi - jeg tør ikke læse, hvad der står på næste side, næste avisartikel eller næste mail", lød det fra talerstolen.

På årsmødet blev de lærerstuderende samtidig enige om, at foreningens afdelinger på de enkelte læreruddannelsessteder - klubberne - skal arbejde for at bistå de lokale lærerkredse.

"Vores opgave som bestyrelse bliver, at vi skal hjælpe vores lokalafdelinger, så de kan understøtte lærerne i forhold til en mulig konflikt. Vi har aftalt, at alle klubber skal tage kontakt til den lokale lærerkreds for at høre, hvordan vi bedst hjælper til", fortæller Jenny Maria Jørgensen.

Studerende: Fortæl os, hvordan vi hjælper jer bedst

Hun håber på, at der både op til og under en mulig konflikt vil være tæt kontakt mellem de lokale lærerkredse og de lærerstuderende, så de lærerstuderende blandt andet bliver informeret om offentlige aktioner.

171 folkeskoler udvalgt til strejke: Se om din skole er iblandt 

"Vi skal hjælpe vores kommende kolleger alt det, vi kan. Og det er vigtigt for mig, at det er lærerne, der skal udstikke retningerne for, hvordan vi kan hjælpe dem".

Risikerer at miste undervisning

Udover at de studerende melder sig klar til at møde op til eventuelle demonstrationer, står de også selv til at blive direkte berørte af konflikten. 

For nu hvor Sophie Løhde har varslet lockout af 120.000 af statsligt ansatte, bliver professionshøjskolerne også ramt.

Lærerstuderende bekymrede for mega-professionshøjskole 

Lærerstuderendes Landskreds kunne til gengæld glæde sig over at være blevet flere i årets løb. Ifølge formanden har 700 flere studerende meldt sig ind i det forløbne år.

Foreningen desuden har vedtaget en målsætning om at nå op på en organisationsgrad på 70 procent. Pt organiserer foreningen omtrent halvdelen af de lærerstuderende.

Ditte Lundby Jensen er valgt som ny næstformand i LL.