Bussen har afgang fra Fredericia kl. 9.15 på fredag og ankommer efter tre skolebesøg efter planen til Billund kl. 15.35.

KL inviterer Danmarks Lærerforening på bustur

Et fælles billede af, hvordan kommuner og skoler arbejder med en motiverende skoledag - det er hvad KL håber at skabe på en politiker-bustur i morgen. Men en bustur er ikke nok til at skabe et fælles udgangspunkt, mener udvalgsformand i DLF Bjørn Hansen. Artiklen rettet kl. 16.37, red.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Luk politikere, embedsmænd, repræsentanter fra elevorganisationer og faglige organisationer ind i en bus. Ryst dem godt sammen på en køretur. Krydr med et par skolebesøg, oplæg og rullende diskussioner. Efter syv timer kommer parterne omkring skolen ud med et fælles billede af, hvordan kommuner og skoler arbejder med mere motiverende og varierede skoledag.

Sådan lyder opskriften fra KL, som på fredag har inviteret på en oplysende bustur. Bussen bliver fyldt godt op, når deltagere fra Børne- og Kulturchefforeningen, BUPL, Danske Skoleelever, FOA, Folketingets Undervisningsudvalg, Skole og Forældre, Skolelederforeningen og DLF tager plads på sæderne kl. 9.15 i Fredericia.

Og det kan være, at det er formand for KL's Børne- og Kulturudvalg Anna Mee Allerslev, der griber mikrofonen og byder velkommen, når alle har spændt sikkerhedsbælterne. Hun håber i hvert fald, at busturen vil bringe parterne tættere på hinanden.

"Vi er mange aktører omkring folkeskolen, som i fællesskab skal løfte indsatsen med at skabe en mere motiverende og varieret skoledag. Det kræver, at vi har de samme billeder og fortællinger at tale og ikke mindst arbejde ud fra", lyder det fra Anna Mee Allerslev om baggrunden for busturen.

Hun understreger, at hun godt ved, at parterne omkring skolen ikke altid er enige om vejen for den bedste skoledag.

"Vi har måske hver især vores tilgange til arbejdet og vores egne mærkesager, men jeg oplever, at målet er det samme - nemlig, at vi giver vores børn og unge en skoledag, hvor de lærer, så meget de kan, udvikler sig og trives".

DLF ønsker fælles udgangspunkt 

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen har flere gange opfordret KL til, at DLF og KL sammen undersøger, hvordan det står til med arbejdstidsloven og folkeskolereformen på skolerne. Men det er ikke lykkes at gennemføre reelle fælles undersøgelser.

Lærerarbejdstid evalueret

Anders Bondo deltager ikke selv i busturen. Det gør formand for undervisningsudvalget i DLF Bjørn Hansen. Han havde gerne set, at turen var arrangeret på et mere fælles grundlag, end tilfældet er.

Bussen ruller forbi tre skoler. Erritsø Fællesskole, hvor der er fokus på digitalisering, innovation og iværksætteri. Anna Trolles Skole, som har musik og fællesskab som grundlæggende værdier. Til sidst svinger bussen forbi Auraskolen i Esbjerg, hvor deltagerne skal se på skolens arbejde med motion og bevægelse og tale med personalet om samarbejdet mellem pædagoger og lærere.

Rettet 21/9 kl. 16:37: I en tidligere version af denne artikel beklagede Bjørn Hansen, at DLF ikke har haft indflydelse på valget af skoler. Han var dog ikke klar over, at DLF har faktisk været med til at pege på mulige skoler ved en tidligere drøftelse med KL om mulige fælles besøg. Turen går til en af de skoler, DLF har peget på, oplyser Lærerforeningen. 

DLF: God grund til at deltage

"Jeg håber, vi kan få plantet nogle af de ideer til en god skole, som vi ser den, hos de deltagende politikere", siger Bjørn Hansen. 

Men han ser også udfordringer i mødeformen. 

"Helt praktisk undrer jeg mig over, hvordan man får dialog og snak i gang når man sidder i en bus. Det er spændende, hvordan det bliver".